StoryEditorOCM
SvijetCINIČNI ODGOVOR

‘Tko je on?‘ odvratio je ruski političar engleskom novinaru na pitanje o smrti Alekseja Navaljnog

Piše Vijesti SD
29. veljače 2024. - 21:53

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je danas svoj 19. govor o stanju nacije u kojem je upozorio zapadne zemlje da postoji stvaran rizik od nuklearnog rata ako pošalju svoje vojnike da se bore u Ukrajini te je rekao da Moskva ima oružje da napadne ciljeve na Zapadu, prenosi Index.

Obraćajući se parlamentu i drugim članovima elite zemlje, Putin se pohvalio, kako je rekao, uvelike moderniziranim ruskim nuklearnim arsenalom, najvećim na svijetu. BBC je objavio kratku reportažu o Putinovom obraćanju naciji u kojoj je novinar pitao ruskog senatora Vladimira Čižova o nedavno preminulom ruskom oporbenom vođi Alekseju Navaljnom.

"Zar niste zabrinuti za stanje nacije ili njenu reputaciju nakon smrti Alekseja Navalnog?" pitao je novinar.

"Tko je to?" odvratio mu je senator. 

Ni drugi senator kojem je novinar BBC-ja postavio pitanje nije želio govoriti o Navalnom. "Mogu komentirati samo obraćanje Vladimira Putina", rekao je Aleksej Puškov.

Najglasniji Putinov kritičar i čovjek koji je dugi niz godina glasio za vođu ruske opozicije Aleksej Navalni umro je 16. veljače u zatvoru na sjeveru Rusije. Trebao bi sutra biti pokopan u Moskvi nakon mise u jugoistočnoj gradskoj četvrti u kojoj je živio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 00:08