StoryEditorOCM
Hrvatskadosad nekažnjavana

Žena(44) vozila prebrzo, bila pod stresom zbog razvoda: sudac se smilovao, poprilično joj umanjio kaznu

Piše VIJESTI SD
24. travnja 2024. - 20:25

Vesna je vozila prebrzo u naseljenom mjestu, ali sudac joj se smilovao kad je čuo njezinu obranu na ročištu.

Prema pravomoćnoj poresudi donesenoj ovih dana, Vesna (44) iz Lipika je lani u srpnju u 15.50 sati u Trnakovcu na cesti Okučani – Lipik upravljala vozilom brzinom koja je za više od 20 do 30 km/h veća o dopuštene”.

“Uređajem za mjerenje brzine utvrđeno je da se u naselju gdje je najveća dopuštena brzina prometnim pravilom ograničena na 50 km/h, kretala brzinom od 86 km/h, što umanjeno za sigurnosnu razliku od 10 km/h iznosi 76 km/h”, navodi se u presudi.

Za taj prekršaj predviđena je zakonska kazna od 130 eura, ali vozačica je dobila osjetno nižu. Evo i zašto.

‘Nisam vidjela kuću‘

“Nisam vidjela da bi to bilo naseljeno mjesto, odnosno nisam vidjela tu kuću. Tog dana bila sam pod stresom zbog iseljenja i rastave braka u svibnju. Ali, istina je da se nisam nigdje žurila”, branila se Vesna, prenosi Danica.hr.

Suca zbog toga moli za blažu kaznu te podsjeća da vozi 13 godina i da nije prekršajno kažnjavana. Sudac je prihvatio njezine argumente te joj izrekao novčanu kaznu od 60 eura, osjetno nižu od zakonom predviđene.

“Vozačica je bila pod emocionalnim stresom zbog iseljenja i prekida duže bračne zajednice. Kako je iz prekršajne evidencije vidljivo da dosad nije kažnjavana te se ne radi o većem prekoračenju brzine, sud je odlučio okrivljenoj ublažiti novčanu kaznu”, ističe se u presudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:32