StoryEditorOCM
Splitdi je tu grad?

Splićani u strahu nakon velike tragedije: ‘Bojim se otvoriti prozor kad zapuše, opasno je... Zašto ovo nije sanirano?‘

Piše Božidar Lončar
18. prosinca 2023. - 08:44

Nakon što smo objavili članak o izgorenim dijelovima kioska kod Škvera koji pod naletima olujne bure lete po cesti i predstavljaju opasnost za vozače, pješake i susjedstvo, javio nam se prvi susjed barake na adresi Sućidar 77 A koja je u požaru spaljena do temelja prije 10-ak dana s istim problemom.

image
Paun Paunović/Cropix
image

Baraka na adresi Sućidar 77a 

Joško Šupić/Cropix
image
Joško Šupić/Cropix

- Kod nas je bilo isto kao i na Putu Supavla. Bojimo se izaći iz kuće jer lete ostaci izgorene barake. Strahujemo da nam što ne doleti u prozor. Ja se samo pitam gdje je Grad, zašto ovo nije sanirao nakon požara i zaštitio nas od ovoga. Lete spaljeni dijelovi po cesti, opasno je za cijelo susjedstvo - požalio nam se i zvao da se i sami uvjerimo o čemu je riječ.

image
Paun Paunović/Cropix

I uvjerili smo se iz prve ruke - otpuhani dijelovi krova završilu su na stablu i oko njega, dok su komadi žbuke od siline vjetra popadali na krov jednog automobila. Baraka je dodatno oštećena jer izgoreni dijelovi lete po zemljištu. 

Poslali smo upit Gradu Splitu na koji će se način sanirati izgorena baraka kako bi se zaštitili građani u susjedstvu. Čekamo njihov odgovor.

image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
image
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:17