StoryEditorOCM
SplitPOBUNA SA SJEVERA

Šefovi splitskih kvartova bjesne na ‘Promet‘: ‘Vozači im pobjegli, linije reducirane, a sad su još i trase promijenili!‘

Piše Petra Klarić
30. siječnja 2024. - 10:26

Predsjednici gradskih kotareva Brda, Neslanovac i Ravne Njive udružili su se kako bi potaknuli splitski "Promet" da, kako kažu, prestanu ignorirati građane koji su nakon uvođenja kružne ‘trice’ ostali zakinuti. Svim odgovornima poručili su da preuzmu odgovornost i prestanu prebacivati lopticu s jednih na druge. 

- Ignoriranje građana triju kotareva, Neslanovca, Brda i Ravnih njiva od strane Grada Splita i gradske tvrtke "Promet" se i dalje nastavlja kada je u pitanju izmjena trase autobusne linije broj 3, izmještanje autobusne stanice u Sarajevskoj ulici, te ukidanja trećine dnevnih polazaka - stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednici kotareva Ivana Runjić, Ante Popović i Lucija Veštić.

Podsjetimo, problemi za građane ova tri kvarta počela su 20. prosinca, kada je uvedena nova, kružna trasa linije broj 3 (i 3A). Predsjednici kotareva upozoravaju da su tim potezom stanovnici ovog područja izgubili polaznu/završnu postaju i sigurnost pravovremenog dolaska na svoja radna mjesta, škole i fakultete. 

- Nakon toga zatražili smo sastanak s gradonačelnikom Ivicom Puljkom i direktorom Prometa Stankom Sapunarom, koji nisu niti odgovorili na naš zahtjev. U međuvremenu smo u "Prometu" odradili sastanak sa zamjenikom direktora Antom Zovkom koji nas je uputio da se obratimo Gradu Splitu jer "Promet" izravno dobiva naloge kad su u pitanju ovakve izmjene.  

Kako ne bi došlo do nesporazuma, obratili smo se voditelju Upravnog odjela za komunalne poslove Damiru Babiću koji je rekao da Vijeća kotara donesu Odluke s prijedlogom nove trase kretanja, te će oni dati nalog "Prometu".  

Kad će više?

Vijeća su odmah reagirala i krajem prosinca 2023. po savjetu Damira Babića i Ante Zovka donijeli Odluku, ali je očito ovaj predmet netko spremio u ladicu stola jer se nije ništa promijenilo – navode. 

Da bi problem bio gori, "Promet" je zbog manjka vozača nedavno reducirao velik broj polazaka na različitim linijama, a jedna od njih je i linija broj 9, koja je mnogim građanima bila alternativa nakon svih promjena na ‘trici’. 

Ponovno su, navode predsjednici, tražili hitan sastanak s gradonačelnikom i dogradonačelnikom Bojanom Ivoševićem, ali oni su ih ponovno uputili na direktora "Prometa".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:04