StoryEditorOCM
SplitPROBLEMI NA BRDIMA

Predsjednica splitskog kotara Brda bijesna na Puljka: ‘Pričate o bazenima i dvoranama, a ne možete popraviti tobogan‘

Piše Petra Klarić
14. siječnja 2024. - 16:55

Predsjednica gradskog kotara Brda na svom se Facebook profilu požalila što službe Grada Splita još uvijek nisu sanirale tobogan koji je nedavno izgorio u požaru. Ne samo da nije postavljen novi tobogan, kaže, nego izgorena konstrukcija tamo stoji već više od tjedan dana. 

- Dana 5. siječnja u 20.20 sati vatrogasci su zaprimili dojavu o požaru tobogana na dječjem igralištu. Požar je saniran u roku od sedam minuta. Brza i profesionalna reakcija vatrogasaca. Što se ne može reći i za druge službe Grada Splita... 

Više od tjedan dana nakon stanje je nepromijenjeno. Izgorena konstrukcija tobogana nije niti maknuta, a kamoli da je postavljen novi tobogan – napisala je Ivana Runjić

image

Ivana Runjić

Saša Burić/Cropix

Pošto se problematični tobogan nalazi na dječjem igralištu ŠRC Brda, za njegovu sanaciju zadužena je Javna ustanova športski objekti Split (JUŠO). Runjić kaže da im se zbog sanacije tobogana i trave na nogometnom igralištu javila još 8. siječnja, ali bez odgovora.  

image

Tobogani su izgorjeli u nedavnom požaru

Ivana Runjić/Facebook

- U neformalnom razgovoru dobila sam odgovor "Šta će vam novi tobogani, zapalit ćete i njih". Također sam predložila i postavljanje kamera no konkretnog odgovora nema – dodaje. 

Vlast je “bocnula” i na račun toga što pričaju o izgradnji dva nova bazena i dvije dvorane, a ne mogu popraviti ni tobogan. Tvrdi da dječje igralište nije ovako izgledalo dok je ŠRC Brda vodila, kako je Ivica Puljak nazvao, opskurna udruga.  

- Hoće li JUŠO propasti za cijenu dva nova tobogana? Ukoliko JUŠO iz svih silnih prihoda koje ima od raznoraznih objekata kojim upravlja ne može izdvojiti nekoliko stotina eura za saniranje dječjeg igrališta na području ŠRC Brda, Vijeće GK Brda će rado na sebe preuzeti tu odgovornost - zaključila je. 

image

Objava Ivane Runjić

Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:21