StoryEditorOCM
Splitpromocija

Mosoraši dobili svoj planinarski časopis, prepun je izvještaja i fotografija s izleta i - besplatan za članove

Piše M.Ilić
11. travnja 2024. - 09:15

Članovi HPD Mosor s ponosom su predstavili godišnji planinarski časopis, prvo takvo izdanje u dugoj povijesti društva koja seže još od 1925. godine.

Ove srijede u prostorijama u Sinovčićevoj svečano je održana promocija ovog izdanja koje su dugo pripremalo unutar društva, s namjerom da HPD Mosor dobije svojevrstan dokument o svom djelovanju tijekom godine.

- Pozvali smo članove da nam pošalju svoje dojmove s raznih izleta i fotografije i sve se zahuktalo oko Nove godine kada smo već imali gomilu odličnog materijala za objavu oko kojeg se najviše potrudila naša lektorica Gabrijela Terze, profesorica hrvatskog jezika. Prvotno je bio plan da broj stranica bude oko 100, pa 150, a na koncu smo odlučili objaviti sve što su nam članovi poslali pa je ispalo 180 stranica koje je sjajno osmislio naš grafički urednik Tomislav Bašić.

Presretni smo zbog ovog izdanja u kojem su sve sekcije društva dale svoj obol, od izletničke, visokogorske, alpinističke, foto i gospodarske, markacističke, pa do naših trkača iz Sikira. Svatko je dao dio sebe u tim člancima, uz osobne dojmove tu je i niz korisnih uputa i savjeta o planinarskim stazama i aktivnostima vezanim uz planinarenje općenito, a na koncu smo dobili lijepu uspomenu koju ćemo rado listati iznova. Želja nam je da časopis zaživi, a sljedećih dana poslat ćemo po primjerak i drugim društvima dok ćemo časopis promovirati i na velikom planinarskom susretu na Kleku idućeg vikenda povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Svakog našeg člana Mosora čeka svoj besplatni primjerak u društvu - kazala je Marija Blažević, inicijatorica ovog projekta i glavna urednica časopisa koji je dobio i svoj kataloški broj pa će ući u knjižnice i druge ustanove kako bi došao u ruke do što šireg broja čitatelja i na taj način dodatno popularizirao planinarenje kao stil života.

Marija poziva sve članove i one koji će tek postati, da vrijedno bilježe svoje planinarske izlete jer se idući broj već priprema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 09:40