StoryEditorOCM
Splitsve poznata imena

Ideja za kišnu nedjelju: premijera filma ‘Pamtim samo sretne dane‘ u splitskom teatru

Piše Split SD
24. ožujka 2024. - 13:46

Uoči dolaska u kina, ove nedjelje u sklopu "Kina u teatru" svoju splitsku premijeru ima film "Pamtim samo sretne dane" redatelja Nevija Marasovića.

Novi film višestruko nagrađivanog redatelja okuplja brojna poznata glumačka lica među kojima su Radko Polič, Zlatko Burić-Kićo, Tena Nemet Brankov, Leon Lučev, Goran Bogdan, Nina Violić, Janko Popović Volarić, Leona Paraminski, Alma Prica, Jelena Miholjević, Goran Grgić, Tihana Lazović Trifunović i Milan Štrljić.

Premijerna projekcija u HNK Split održava se večeras, 24. ožujka, u 19.30 sati, a ulaznice su dostupne na blagajni i na webu Hrvatskog narodnog kazališta Split. Film će publici predstaviti redatelj Nevio Marasović i producentica Nina Petrović.

Radnja filma "Pamtim samo sretne dane" na originalan način prati životnu priču jednog starijeg gospodina (Radko Polič) dok sjedi u restoranu i sluša rasprave ljudi za susjednim stolovima. Restoran predstavlja čekaonicu za drugi svijet, a gosti njega i njegovu užu obitelj tijekom bitnih životnih trenutaka, koji su ga pretvorili u čovjeka kakav je bio na kraju života. Starac je prisiljen te događaje gledati objektivno, sa strane, kao svojevrsni sudac i porota tragičnog života punog žaljenja, gorčine i krivih odluka.

- Ova je tema univerzalna životna priča. Život, smrt, žaljenja, greške, sve ono što gledamo pogotovo kad je život pri kraju. To je drugačije od bilo čega što sam radio, film je unikatan po radnji, ideji i stilu. Bio je jako veliki rizik tako nešto raditi, no po dosadašnjim reakcijama gledatelja i kritičara mislim da smo uspjeli ono što smo naumili - rekao je o svom novom filmu redatelj Nevio Marasović, čiji je prvi cjelovečernji film The Show Must Go On iz 2008. godine ovjenčan sa Zlatnim arenama za najbolji scenarij i specijalne efekte te nagradom Breza za najboljeg debitanta, a Comic Sans iz 2017. u Puli je osvojio nagradu publike i čak šest Zlatnih arena, uključujući onu za najbolju režiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:44