StoryEditorOCM
PanoramaLOŠE VRIJEME

Agonija Splićanina i zvijezde najgledanije hrvatske sapunice: glumac tužio kćer i izgubio spor! Tvrdi da je siromašan

Piše Scena SD
9. ožujka 2024. - 19:15

Općinski sud u Dubrovniku odbio je tužbeni zahtjev glumca Frane Perišina, najširoj hrvatskoj javnosti najpoznatijeg kao tumača glavne uloge u najpopularnijoj domaćoj sapunici "Larin izbor", koji je htio opozvati Ugovor o darovanju sklopljen s kćeri Anom za dio nekretnine u Cavtatu, javlja dubrovackidnevnik.net.hr.

Kako je tvrdio na sudu, Perišinu su se poslije zaključenja Ugovora o darovanju okolnosti života promijenile - osiromašio je i više nema sredstava za svoje nužno uzdržavanje, a prozivao je i kćer za to što ga ni na koji način ne uzdržava, iako je to obavezna po zakonu.

Pozvao se i na vrijeme pandemije, smanjeni broj angažmana, pa sukladno tome i potrošenu ušteđevinu, pozajmice, kredite... 

Nekretnina u Kaštel Kambelovcu

Također, u prosincu 2021. godine Kazalište Marina Držića prestalo mu je plaćati podstanarski stan nakon 40 godina, pa se svemu dodao i trošak za stanarinu. Uz to, plaća alimentaciju svom malodobnom sinu. U svjedočenju je naveo i da se ne bi mogao uzdržavati da nije dobio pozajmice od svoje partnerice, piše dubrovackidnevnik.

Kćer je, s druge strane, navela da Perišin nije lošeg imovinskog stanja, pa je, između ostalog, i suvlasnik nekoliko nekretnina, a naglasila je da ukoliko se i nalazi u oskudici, do nje se doveo vlastitom krivnjom i to dugogodišnjom grubom nemarnošću za rad, radno mjesto, zdravlje i imovinu.

image
Ranko Šuvar/Cropix

Sud je zaključio da Perišin ipak nije "pao u oskudicu", jer ima mjesečne prihode, suvlasnik je nekretnine u Cavtatu oko koje se spori, kao i nekretnine u Kaštel Kambelovcu, u fazi je prodaje drugih nekretnina, dok se njegovim nemarnim ponašanjem, za koje ga je kćer prozvala, nisu bavili jer je ovo bilo sasvim dovoljno za odbiti zahtjev. 

Inače, Frane Perišin, glumac koji je rođen u Splitu, u listopadu prošle godine proglašen je krivim za kazneno djelo prijetnje, te je bio dužan nadoknaditi i sudske troškove bivšoj djevojci Marti Žeguri i još troje ljudi.

image

Marta Žegura na sudu

Ronald Goršić/Cropix

Podsjetimo, protiv Perišina je podignuta optužnica u svibnju 2016. godine za kazneno djelo prijetnje, nametljivo ponašanje i nedozvoljene uporabe osobnih podataka, no tužitelj je odustao od kaznenog progona za nametljivo ponašanje. Također, i Općinsko kazneni sud u Zagrebu je odustao od kaznenog progona za nametljivo ponašanje jer su smatrali da se radi o kaznenom djelu sramoćenja.

Pri početku ove "sudske trakavice", presudom od prosinca 2017. godine, Frane je proglašen krivim za kazneno djelo prijetnje i osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine. 

image

Perišin na Splitskom festivalu u društvu Jakše Fiamenga i Zorice Kondže

Livio Andrijić/Cropix

Dok je Perišin najpoznatiji po glumi u seriji "Larin izbor", a glumio je i u serijama "Zora dubrovačka", "Vatre ivanjske" i "Novine", dok je Marta Žegura javnosti najpoznatija po vođenju Red Carpeta Nove TV 2006., kad je bila jedna od najatraktivnijih Hrvatica. Godinama živi dalje od javne scene radi kao kostimografkinja u Zagrebačkom kazalištu mladih.

image
Ranko Šuvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 08:09