StoryEditorOCM

Nakon ‘amena‘ Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Dubrovčanin i formalno preuzima Novi list

Piše dv
13. siječnja 2024. - 11:33

Nakon što je u četvrtak hrvatska Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, naime, zaključila kako za provedbu ugovora o kupoprodaji sklopljenog prošle godine, nema potrebe da ocjenjuje dopuštenost koncentracije poduzetnika Media Solutions i Novog lista kao izdavača dnevnih novina Novi list, Glas Istre novine i Zadarski list, više nema zapreka da se prodaja Novog lista i formalno realizira.

Kako piše Forbes Hrvatska, slovački JOJ Media House sklopio je lani ugovor o prodaji Novog lista s tvrtkom Media Solutions čiji su vlasnici su Oleg Uskoković i Bojan Divjak. Dubrovački odvjetnik i poslovnjak Oleg Uskoković sa varaždinskom adresom i Bojan Divjak, inače nećak Vladimira Šeksa predsjednici su i Nadzornog odbora i Uprave Glasa Slavonije. Kako stoji u poduljem AZTN-ovu rješenju, Divljak bi trebao biti član Uprave Novog lista.

No unatoč prodaji Novog lista, češka grupacija J&T ostaje prisutna u Hrvatskoj i regiji u različitim biznisima, a njene osnivače Jozefa i Patrika Tkača slovački je Forbes rangirao na treće mjesto liste najbogatijih ljudi u toj zemlji čiji je bogatstvo procijenio na 920 milijuna eura

Češka grupacija u Hrvatskoj je investirala u razne biznise, poput Varaždinske banke koja sada nosi naziv J&T banka, hotela i veledrogerije Medika. Grupacija će sada preko tvrtke JTPEG Serbia sudjelovati u preuzimanju četiri kompanije srbijanskog biznismena Srđana Šapera u Bugarskoj i regiji koje se bave oglašavanjem, kako piše Forbes Srbija. Naime, njegov I&F Holding AB je prodao dio biznisa u jugoistočnoj Europi, među ostalim i u Hrvatskoj. Forbes Hrvatska ističe kako je češka grupacija često surađivala upravo s Olegom Uskokovićem u čijem je odvjetničkom uredu karijeru započeo i aktualni HDZ-ov ministar gospodarstva Damir Habijan, stručnjak za trgovačko pravo.

 

Pročitajte i ovo:

 

Oleg Uskoković: Najradije ulažem u turizam, a privlače me i regionalni mediji. Dubrovnik je jak na oba polja!

01. svibanj 2024 16:17