StoryEditorOCM
SplitPROBLEMI S BRODOM

Zašto ‘Oliver‘ danas nije isplovio iz Splita? U Sindikatu kažu da su u pitanju ozbiljni nedostaci: ‘Nisu to sitnice...‘

Piše Split SD
10. travnja 2024. - 21:48

Brod "Oliver" koji nosi ime u čast pokojnog pjevača Olivera Dragojevića danas nije krenuo na prvo putovanje na liniji Split – Vela Luka - Ubli, obavijestili su iz Jadrolinije putem Facebooka sinoć.

- Nakon obavljenog završnog testiranja broda „Oliver“ od strane Lučke kapetanije Rijeka te zbog dodatnog zahtjeva, kojeg će Jadrolinija u što kraćem roku ispuniti, privremeno se odgađa njegovo uključivanje u liniju. Na prvom mjestu je sigurnost putnika i posade te ćemo učiniti sve kako bi Oliverov trag što prije stigao do svih vas koji ga s nestrpljenjem očekujete - napisali su iz Jadrolinije.

Nakon što je Lučka kapetanija odgodila isplovljavanje, oglasili su se iz Sindikata pomoraca Hrvatske, čiji glavni tajnik Neven Melvan, ističe kako inspekcije nikad ne zaustavljaju brodove zbog manjih uočenih problema, već je uvijek riječ o značajnijim uočenim nedostacima, navodi Novi List.

– Razlozi za zaustavljanje broda nikad nisu sitnice koje se mogu otkloniti u roku od 24 sata, već daleko ozbiljniji nedostaci koji predstavljaju ugrozu sigurnosti broda, posade, putnika i okoliša.

Očigledno je da su inspektori Lučke kapetanije Rijeka korektno i profesionalno obavili svoj posao te se nadamo da neće biti političkih pritisaka kako bi se zataškali uočeni nedostaci na brodu.

Bez obzira na emocije koje u svima nama budi ime broda, nazvanog po našem slavnom pjevaču, najvažnije je da on bude siguran za pomorski promet, posada, putnike i okoliš - rekao je Melvan za Novi list.

Jadrolinija je Novom listu na upit o kojim se nedostacima ili nepravilnostima radi odgovorila iduće:

– Bez obzira na to što je brod plovio zadnjih dvadeset godina u linijskom putničkom prometu i doplovio u Hrvatsku s važećim svjedodžbama, Lučka kapetanija Rijeka je prema Jadroliniji uputila dodatne zahtjeve. Već danas smo krenuli u rješavanje istih te ćemo ih ispuniti u najkraćem mogućem roku - stoji u odgovoru Jadrolinije Novom listu koji dalje navodi kako čekaju odgovor Ministarstva mora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:06