StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoČLAN TURISTIČKOG VIJEĆA GRADA DUBROVNIKA

STANKO LJUBIĆ Vlašić je podnijela ostavku u dogovoru s gradonačelnikom pa mi u Vijeću nismo imali težak posao

Piše Dube Marjanović Ladašić
17. prosinca 2019. - 13:46

Romana Vlašić na sjednici Turističkog vijeća Grada Dubrovnika podnijela je jučer, u ponedjeljak, ostavku na mjesto direktorice Turističke zajednice. Vodila je Turističku zajednicu grada Dubrovnika od siječnja 2013. godine, kada je na tu funkciju izabrana u mandatu tadašnjeg gradonačelnika Andra Vlahušića.

Aktualni gradonačelnik Mato Franković i Romana Vlašić dobro su surađivali sve donedavno, kada je čelnik DUSTRA-e i gradski vijećnik Željko Raguž zatražio da podnese izvješće o radu TZ-a Gradskom vijeću, iako to nije njezina obaveza. Ipak, ta je točka uvrštena na dnevni red sjednice Gradskog vijeća. Vlašić se opravdala poslovnim obvezama i nije prisustvovala sjednici na kojoj se trebalo raspravljati o radu TZ-a, pa je gradonačelnik izjavio da je 'izgubila njegovo povjerenje'.
Romanu Vlašić nismo uspjeli dobiti za komentar, dok je čelnik DUSTRA-e Željko Raguž rekao da 'njezinu ostavku nije komentirala niti ona sama ni gradonačelnik, pa bi bilo glupo da on nešto komentira'.

Ostavku čelnice dubrovačkog TZ-a komentirao je član Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Dubrovnika Stanko Ljubić.

- Romana Vlašić podnijela je ostavku u dogovoru s predsjednikom Vijeća i Skupštine, to je gradonačelnik, pa mi u Vijeću nismo imali težak posao jer je to bio njihov dogovor – rekao je Ljubić.

- Ona će ostati u Kongresnom odjelu, vodit će ga, to je bilo planirano odmah u početku, kad je formirano Vijeće, u slučaju da politika postavi nekog novog direktora – izjavio je Ljubić.

Na pitanje govori li se o nekom novom imenu na čelu Turističke zajednice Grada, odgovorio je:

- Bilo je puno tih imena kroz ove 3-4 godine, priča u kuloarima, ali ništa se zasad konkretno ne spominje. Za ponedjeljak je zakazano Vijeće i bit će raspisan natječaj, pa ćemo vidjeti tko će se javiti – najavio je Stanko Ljubić, uz napomenu da je vođenje TZ-a preuzeo predsjednik Vijeća, odnosno gradonačelnik Mato Franković.

Vezane vijesti

FRANKOVIĆ O OSTAVCI ROMANE VLAŠIĆ Imali smo i dobrih i loših trenutaka u suradnji, u Gradu imamo najmanje sto stručnjaka koji bi kvalitetno vodili TZ
Romana Vlašić dala neopozivu ostavku, do završetka natječaja za izbor novog direktora gradonačelnik na kormilu TZ-a

28. travanj 2024 20:32