StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoKOMENTAR PRVOG ČOVJEKA GRADA

FRANKOVIĆ O OSTAVCI ROMANE VLAŠIĆ Imali smo i dobrih i loših trenutaka u suradnji, u Gradu imamo najmanje sto stručnjaka koji bi kvalitetno vodili TZ

17. prosinca 2019. - 12:47

Gradonačelnik Mato Franković prokomentirao je jučerašnju ostavku direktorice Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romane Vlašić:

- Romana Vlašić podnijela je ostavku, što je Turističko vijeće prihvatilo. Sukladno Statutu, idući tjedan će se održati sjednica Turističkog vijeća, gdje će se donijeti odluka o raspisivanju natječaja za direktora TZ. Također, za vrijeme prestanka obnašanja dužnosti direktorice Turističke zajednice Grada Dubrovnika, sve dužnosti sukladno Statutu, preuzima i obnaša predsjednik Turističkog vijeća, tj. ja.

Prokomentirao je Franković glasine hoće li Vlašić voditi Odjel kongresnog turizma unutar TZ-a:

- Ne mogu to komentirati, prije svega ni to da se njezina zamjena zna, posebno zbog toga jer natječaj još nije objavljen, dakle zamjena se ne zna. Više puta sam istaknuo činjenicu kao Turistička zajednica Grada Dubrovnika iznimno bitan segment i bitna funkcija za Grad Dubrovnik, ali isto tako da u Gradu imamo najmanje sto stručnjaka koji bi kvalitetno mogli obnašati dužnost. Natječaj će biti, očekujemo prijave, očekujemo programe i u konačnici najboljeg mogućeg kandidata ili kandidatkinju. Ne bih ulazio u segment onoga što će raditi gospođa Vlašić, radit će sve što joj pripada sukladno ugovori koji ima s Turističkom zajednicom - kazao je gradonačelnik Franković, te nastavio:

- Završnu ocjenu dat će Turističko vijeće, a ja sam imao i dobrih i loših trenutaka u suradnji. Vidjet ćemo dalje kako će se stvari razvijati. Ono što je bitno jest da želimo da Turistička zajednica kreće s nekim novim proizvodima, inovacijama, dodatnim vrijednostima za Grad Dubrovnik i destinaciju. Mislim da tu postoji značajan prostor za napredak. Uistinu mislim da TZ može i treba biti lider turizma na području Republike Hrvatske. Vidimo da nas je malo u jednom trenutku zasjenila TZ Grada Zagreba, ali nema nikakvog razloga da upravo mi ne budemo ti koji će biti predvodnici. - izjavio je Mato Franković.

Potom je otkrio još jedan detalj:

- Sigurno je da je Dustra potaknula određenu raspravu o Turističkoj zajednici, o radu TZ-a i nekakvog drugačijem promišljanju njezinog funkcioniranja, ali to je bio jedan segment. Bilo je još puno drugih segmenata - izjavio je dubrovački gardonačelnik.

Dodao je kako je razgovarao s Vlašić nakon sjednice Gradskog vijeća, ali predstavnicima medija nije htio otkriti sadržaj razgovora.

Vezane vijesti

FRANKOVIĆ O OSTAVCI ROMANE VLAŠIĆ Imali smo i dobrih i loših trenutaka u suradnji, u Gradu imamo najmanje sto stručnjaka koji bi kvalitetno vodili TZ

 

27. travanj 2024 04:26