StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoTURISTIČKA ZAJEDNICA DUBROVNIKA

Romana Vlašić dala neopozivu ostavku, do završetka natječaja za izbor novog direktora gradonačelnik na kormilu TZ-a

Piše dv
16. prosinca 2019. - 17:56

Direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić podnijela je danas neopozivu ostavku na svoju dužnost članovima Turističkog vijeća TZ-a.

Iako se očekivalo da će na sjednici Turističkog vijeća biti govora o radu gradske turističke zajednice u prvih devet mjeseci 2019., svu pozornost je zaokupio odlazak Vlašić.

Nakon sastanka ni Romana Vlašić ni predsjednik Turističkog vijeća, gradonačelnik Mato Franković, nisu davali izjave.

Po Statutu gradonačelnik obavlja dužnost čelnika Turističke zajednice do završetka natječaja za izbor novog direktora

Natječaj za novog čelnika dubrovačke Turističke zajednice očekuje se do kroz tjedan dana.

Neopoziva ostavka Vlašić stiže nakon što je Franković pred Gradskim vijećem obznanio kako je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika izgubila njegovo povjerenje.


- Direktorica je željela izmanipulirati vijećnike jer je rekla da je o stavljanju izvješća o radu na dnevni red saznala iz medija. Međutim, ja sam je početkom listopada izvijestio da je na zahtjev vijećnika Željka Raguža potrebno podnijeti izvještaj o radu, što je legitimno. TZ je jedan od nositelja krovnog gospodarskog poslovanja i ne vidim razlog zašto ne bismo raspravljali o njenom radu, to je bitno u interesu svih medija i vijećnika. Ona se o istom očitovala, dostavila je materijale, bila je upoznata kada je sjednica, a prije tjedan dana me je izvijestila kako misli da treba biti u Londonu. Rekao sam joj da je Gradsko vijeće krovno predstavničko tijelo Grada. TZ je dio Grada Dubrovnika i predstavlja s istim neraskidivu vezu, a turizam je glavna gospodarska grana našeg grada te sam istaknuo važnost dolaska na sjednicu – rekao je gradonačelnik u studenom pred Gradskim vijećem, dodavši kako je Vlašić poručio da nedolazak na sjednicu predstavlja ozbiljan presedan iskazivanja dubokog nepoštovanja prema vijećnicima.

- Ovo nije nikakav progon, direktorica je imala pravo doći ili ne doći na sjednicu i s tim poslati poruku i meni i vijećnicima – objasnio je tom prigodom gradonačelnik.

Vezane vijesti

FRANKOVIĆ O OSTAVCI ROMANE VLAŠIĆ Imali smo i dobrih i loših trenutaka u suradnji, u Gradu imamo najmanje sto stručnjaka koji bi kvalitetno vodili TZ



 

19. travanj 2024 02:58