StoryEditorOCM
Svijetprobila im uši

Susjede je prijavile zbog preglasnog vođenja ljubavi pa joj je otkazan stan, sud nije uvažio važnu okolnost

Piše vijesti sd
13. veljače 2024. - 14:24

Zajedničko stanovanje u stambenoj zgradi ima svoja pravila, a u uređenim državama njihovo kršenje ima i sankcije. Kao najvažnije stvari koje su uređuju kućnim redom jesu javni red i mir budući da njihovo kršenje može ometati druge sustanare.

Pažnju njemačkih medija privukao je slučaj 37-godišnje Sindy K. iz grada Halle an der Saale kojoj je ovih dana otkazan ugovor o stanovanju jer su se susjedi žalili zbog njezinog "preglasnog vođenja ljubavi". Dodatnu težinu slučaju daje to što je žena gluhonijema.

Nakon žalbi dviju susjeda, stanodavac je najprije Sindy K. poslao opomenu – a potom i izvanredni otkaz "zbog trajnog narušavanja mira u kući".

Slučaj je potom završio na sudu gdje je u građanskom postupku Sindy K. izgubila parnicu od stanodavca i mora se iseliti iz stana u kojem stanuje od 2015. godine. Odluka je nepravomoćna i mlada žena ima pravo na žalbu, piše Fenix-magazin.

Susjede su na sudu pokazale "pedantnu evidenciju" u kojoj su zapisivane i registarske oznake vozila posjetitelja mlade žene. A oni su navodno dolazili iz Cellea, Düsseldorfa, Hamburga, Harza, Senftenberga, …

Glasnogovornik suda potvrdio je presudu te kazao kako je u tijeku "žalbeni rok od četiri tjedna" u kojem se Sindy K. ima pravo žaliti na sudsku odluku.

image

Sud nije uzeo u obzir okolnosti cijele situacije (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:56