StoryEditorOCM
SvijetNEPOMIRLJIVI

Putin zaprijetio Ukrajincima: ‘Ometate ruske predsjedničke izbore i napadate nam granice? Nećete proći nekažnjeno!‘

Piše Novosti SD
15. ožujka 2024. - 20:53

Ruski predsjednik Vladimir Putin petak je rekao da će Ukrajina biti kažnjena zbog pokušaja ometanja ruskih predsjedničkih izbora granatiranjem civilnih meta na ruskom teritoriju i slanja 2500 naoružanih vojnika u pokušaju da probiju ruske granice.

Obraćajući se vojnim zapovjednicima i šefovima obavještajnih agencija te najutjecajnijim civilnim čelnicima, Putin je rekao da takvi zločini neće proći nekažnjeno.

- Kako bi poremetili glasački proces i zastrašili ljude, barem u pograničnim područjima, režim u Kijevu pokušava izvesti kaznene akcije, ciljajući civilna naselja u Rusiji - kazao je Putin.

- Neprijateljski napadi neće proći nekažnjeno - rekao je Putin, dodavši da je ruska protuzračna obrana srušila 95 posto projektila i granata.

Rekao je da je poginulo i troje civila.

Po njegovim riječima, izvršena su četiri napada na područje Belgoroda i jedan napad na područje Kurska. Također je rekao da iza tih napada stoje ukrajinski proksiji, oko 2500 vojnika uz potporu 35 tenkova i 40 oklopnih vozila.

Oko 60 posto tih vojnika, nastavio je Putin, je ubijeno, a uništena im je i polovica oklopnih vozila.

- Siguran sam da će naši ljudi, naš ruski narod, na ovo reagirati još većom solidarnošću. Koga su oni odlučili zastrašiti? Ruski narod? - zapitao se Putin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:55