StoryEditorOCM
Svijetpoželio mu zdravlje

Putin među prvima čestitao Erdoganu: ‘Dragi prijatelju, pobjeda je rezultat Vašeg nesebičnog rada za turski narod‘

Piše vijesti sd
28. svibnja 2023. - 21:55

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je kolegi Tayyipu Erdoganu koji je u nedjelju proglasio pobjedu na predsjedničkim izborima u Turskoj, rekavši da je pobjeda dokaz da turski narod cijeni Erdoganovu neovisnu vanjsku politiku.

"Poštovani gospodine Erdogan, dragi prijatelju,

primite moje iskrene čestitke na ponovnom izboru za predsjednika.

Pobjeda na izborima prirodan je rezultat Vašeg nesebičnog rada na čelu Republike Turske, jasan dokaz potpore turskog naroda Vašim naporima za jačanje državnog suvereniteta i vođenje samostalne vanjske politike.

Visoko cijenim Vaš osobni doprinos jačanju prijateljskih rusko-turskih odnosa i obostrano korisne suradnje u raznim područjima. Potvrdio bih našu spremnost za nastavak konstruktivnog dijaloga o aktualnim temama bilateralnog, regionalnog i međunarodnog dnevnog reda. Veliku važnost pridajemo dosljednoj realizaciji planiranih zajedničkih projekata, prije svega izgradnji nuklearne elektrane Akkuyu i stvaranju plinskog čvorišta u Turskoj.

Od srca Vam želim nove uspjehe u tako odgovornoj djelatnosti šefa države, kao i dobro zdravlje i blagostanje.

Iskrene čestitke,

Vladimir Putin"

Tursku nuklearnu elektranu Akkuyu gradi ruska državna energetska grupa Rosatom, kao i plinsko čvorište koje je Putin predložio u Turskoj, piše Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 00:39