StoryEditorOCM
RegijaBEOGRAD bruji

Sprema li se to najveća pljačka izbora ikad? Ovo je sad već ‘epidemija‘, događa se gotovo u svakoj zgradi

Piše VIJESTI SD
11. prosinca 2023. - 16:34

Sve su češća svjedočanstva građana u Srbiji da se pozivi za glasovanje na predstojeće izbore šalju na kućne adrese osobama koje nikada nisu živjele na tim adresama. Zbog toga se ponovno otvara pitanje regularnosti izbornog procesa i ažuriranja biračkih popisa koji su veliki problem na svakim izborima - piše Nova.rs.

Predsjednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac priopćio je da građani šalju fotografije "uljeza", odnosno fantomskih birača, s priloženim pozivima za glasovanje koji stižu u poštanske sandučiće.

“Građani nam šalju fotografije ‘uljeza‘ koji dobivaju pozive za glasanje u zgradama u kojima ne žive. Ovo su upisani birači u Pozorištancu Puž u Božidara Adžije", napisao je Lutovac.

Ovo su arapska imena osoba za koje se sumnja da nikada nisu živjele na navedenim adresama.

Drugi građanin je objavio da u njegovoj zgradi ima 60 glasačkih listića.

"U mojoj zgradi: ovo su nepronađeni. Sinoć je bilo kasno za gledanje imena, ovdje brojim najmanje 60 listića", napisao je jedan korisnik na X mreži uz dokaz glasačkog listića.

Bilo je i primjera da su bivši stanari u inozemstvu 30 godina, a sada prvi put dobivaju glasačke listiće.

"Višak listića. Svi bivši stanari koji ne posjeduju nekretninu na ovoj adresi od 5 do 30 godina. Neki u inozemstvu i po 30 godina. Prvi put otkako su se odselili stižu im glasački listići", stoji u objavi.

Prije nekoliko dana o ovom problemu progovorio je i novinar Željko Pantić, koji je dobio poziv za glasovanje na ime sina koji je preminuo prije četiri godine.

“Ovo je prvi put da je stigao poziv za glasanje za Izaiju, on je praktički postao punoljetan između ovih i prošlih izbora. Tako da bi predstojeći izbori bili prvi na kojima bi on glasao da je još živ”, objasnio je za Novu novinar Pantić.

U nastavku Nova.rs upućuje građane kako da prijave pojavu fatoskih glasača. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:49