StoryEditorOCM
Regijajoš joj nema traga

Potraga za Dankom Ilić ulazi u kritičnu fazu, progovorio djed nestale djevojčice: Svašta se priča. Dođe nam da umremo...

Piše Vijesti SD
31. ožujka 2024. - 11:59

Milan Ilić, djed djevojčice Danke Ilić, čiji je nestanak potresao Srbiju i čitavu regiju oglasio se za srpske medije koji su ga pronašli ispred policijske stanice u Boru. Povjerili su im se da su na izmaku snaga, jer već pet dana nema ni traga ni glasa od njihove unuke.

- Dođe nam da umremo, ne znamo već pet dana gdje je naša Danka. Mojoj ženi je pozlilo od stresa, ne znamo više šta da radimo!, kaže sa tjeskobom u glasu Milan Ilić, djed nestale Danke Ilić (2), djevojčice kojoj se izgubio svaki trag još u utorak u 13 sati u Banjskom polju kod Bora.

Hodao je usporeno, pogled mu je bio zamišljen. U kratkom razgovoru sa srpskim novinarima ispred policijske stanice djed Danke Ilić govorio je o agoniji koju proživljavaju od utorka, prenosi Nova.rs.

- Jedva stojimo na nogama, zabrinuti smo za našu unuku. Svašta se sada priča, a prave informacije ćete dobiti iz državnog vrha, kazao je djed Danke Ilić.

Od utorka se u Srbiji traga za malenom Dankom Ilić (2) koja je nestala dok je bila s majkom Ivanom i starijim bratom u Banjskom polju. Majka je ispričala da je malena nestala dok je ona išla dati vode starijem djetetu. Policija je pregledala sve obližnje objekte, na terenu su bili vatrogasci i spasioci, a ispred obiteljske kuće nestale djevojčice dežura policijska patrola. Ivana i Miloš Ilić, otac i majka nestale Danke Ilić više su puta razgovarali s policijom.

Otac je prošao i poligraf, a majka ga je zbog trudnoće odbila, no iznova je saslušana ne bi li se prisjetila još detalja od dana nestanka djevojčice. Policija ju je jučer odvela na mjesto na kojem je Danka posljednji put viđena kako bi se napravila rekonstrukcija događaja. Jučer su teren na kojem je djevojčica nestala nadlijetali i helikopteri. Potraga polako ulazi u kritičnu fazu, ne bude li bitnih pomaka u nekoliko idućih dana, sve bi se moglo pretvoriti u tzv. ‘cold case‘, hladni slučaj...

MUP Srbije je objavio da se istraga o nestanku djevojčice nastavlja u svim pravcima, no nisu precizirali točno u kojim, javlja N1.

Dodali su da ni danas nema službenih informacija u vezi s potragom, pa ni s tim hoće li tragači biti na terenu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 07:35