StoryEditorOCM
RegijaVELIKA PREVARANTICA

Lažno se predstavlja kao patronažna sestra i vara rodilje: ‘Priča da je skakanje po trbuhu normalna stvar!‘

Piše VIJESTI SD
6. ožujka 2024. - 14:28

Melissa O. iz Niša, koja preko svog "Kluba bebe, trudnice i mame" organizira razne konferencije, seminare i predavanja o bebama i koja u školama za majke objašnjava kako se previja beba i obrađuje pupak, uopće nije patronažna sestra, nema odgovarajuću licencu i, iako je to tvrdila, nije zaposlena u niškoj bolnici - piše Kurir.

Tvrde to korisnici društvenih mreža koji proteklih dana masovno šire upozorenja.

– Melisa sebe naziva pedijatrijskom sestrom, osnivačica je raznih savjetovališta za “bebe i trudnice”, kao i Fonda “Neonanatus”. No, ona nije registrirana kao članica Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije - upozoravaju ljudi na društvenim mrežama.

image

Upozorenja na internetu o prevarantici

SCEENSHOT/X

- Dakle, imamo sljedeću situaciju. Osoba X, koja nema završenu srednju medicinsku školu, podučava i priprema žene za porod, govoreći da je epiziotomija sasvim normalna stvar, kao i skakanje po trbuhu - upozorila je korisnica društvene mreže X (bivši Twitter) i dodala: "Molim vas, pazite koga slušate i pitate za savjet."

image

Melisa O.

SCEENSHOT/INSTAGRAM

Inače, iako je, prema pisanju pojedinih medija, sudionicima svojih radionica tvrdila da je zaposlena u KC Niš, na društvenim mrežama se može vidjeti i dopis te bolnice, koji je potpisao direktor prof. dr. Zoran Perišić, iz kojeg je vidljivo da Melisa O. nikada nije bila zaposlena u ovoj ustanovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:47