StoryEditorOCM
PolitikaOSAM, DEVET...

Most je konstanta, ništa ih ne može omesti. Očekivali su više, ali su sretni što su dobili manje. U vlast ionako neće

Piše Vinko Vuković
17. travnja 2024. - 23:12

Most je očekivao više, ali je sretan što nije dobio manje. I što su se potvrdili kao desetljetna hrvatska politička konstanta. Za stranku iz Metkovića to je važna vijest. Ona, međutim, još važnija jest da će Most teško ikada više doći u priliku vladati zemljom. Jer, nekoć su bili ideologijom neopterećeni pokret u kojem su građani tražili - i na trenutak bili našli - treću opciju, a danas su stranka stroge desnice ukotvljena u luci u kojoj vlada poprilična gužva.

S HDZ-om, viču mostovci već danima pa su i sinoć to potvrdili, ne bi ni u ludilu. Nema, vele, te kombinacije koja bi ih ponovno mogla spojiti s Andrejom Plenkovićem, a zaboravljaju kako ni HDZ ne bi s njima. Jednom im je bilo dovoljno. Pardon, dvaput.

SDP bi, s druge strane, rado privukao Most k sebi, a ni Most ovaj put ne bi imao ništa protiv. Čak ni Božo Petrov. Postio bi 40 dana i bilo bi mu oprošteno. Problem je samo što je SDP tanak poput pruta. I što mu Mostove ruke teško mogu pomoći.

- Ne očekujem poziv ljevice, ne vjerujem da će mene itko zvati - kazao je sinoć Petrov.

Tko vjeruje Petrovu, narastu mu rogovi. Iako, u pravu je kad kaže da je devet/deset više od osam, koliko je mandata Most imao u prošlom sazivu Sabora. U koji se, čini se, opet ugurao Marin Miletić. Srećom. Jer Sabor bez Miletića bio bi tužno mjesto. Ipak, uz dužno poštovanje svim Mostovim intelektualcima, njihovo prvo ime je Miro Bulj. Na svoj brk uspio je u devetoj izbornoj jedinici Grmoji i ekipi osigurati još jednog zastupnika. Tigar iz Sinja još jednom je oteo show. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 23:12