StoryEditorOCM
Politikatehnička greška

HDZ nije kriv za oglase poljske stranke Pravo i pravda; pogrešku je priznao tehnološki div

Piše vijesti sd
4. travnja 2024. - 12:51

Pojava oglasa Hrvatske demokratske zajednice na stranici Transparency Report izazvala je reakciju stranke Možemo koja je upozorila na moguće uplitanje poljske ekstremne desnice u izborni proces u Hrvatskoj. Možemo je podsjetio kako je financiranje političkih stranaka od stranih država i stranih političkih stranaka zakonski zabranjeno.

HDZ je čvrsto demantirao to financiranje i poručio da se ne radi o njihovoj grešci. Tu pogrešku sada je na sebe preuzeo Google.

"Oglasi hrvatske političke stranke Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) netočno su se pojavili na stranici Transparency Report pod oglašivačem poljske političke stranke Pravo i pravda. Ovo je jednostavno bila tehnička pogreška unutar našeg alata za izvješće o transparentnosti, koju smo odmah ispravili. Poljska politička stranka Pravo i pravda nije koristila oglašavanje za promociju stranke Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) niti se poljska politička stranka uključila u izbore za Hrvatski sabor", naveli su iz Googlea, koji je priznao pogrešku, piše N1.

image

Google je priznao

Sebastien Bozon/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 11:15