StoryEditor
Hrvatskašibenska bolnica

Zaboravljena pacijentica dva sata provela zaključana u ordinaciji

Piše PSD.
21. ožujka 2008. - 15:44

Šibenska bolnica / CROPIX

Da rutinski liječnički pregled može završiti svojevrsnom talačkom krizom svjedoči slučaj Živane Palade.

Naime, nakon obavljenog pregleda na Odjelu za ginekologiju i porodiljstvo u šibenskoj bolnici, kod ginekologa Ivana Zmijanovića, ova 50-godišnja ostala je liječnikovom nepažnjom «zatočena» puna dva sata u hodniku njegove ambulante.

Naime, doktor Zmijanović zaboravio je da mu je pacijentica još uvijek u ordinaciji, zatvorio ključem vrata i otišao kući. I dok su je u čekaonici čekali nevjesta i dvogodišnja unuka, Živana iz ambulante nije moglo izaći.

Medicinsko osoblje samo je slegalo ramenima odgovarajući kako jedino liječnik Zmijanović ima ključ i da su oni nemoćni, a on se pak nije javljao na mobitel. Na kraju «slobodu» je dočekala kad se posve slučajno pojavila jedna čistačica koja je imala rezervne ključeve. Sve ovo ispričao nam je Živanin sin, Joško Palada.

Živanu smo zakekli pri izlasku iz bolnice kako ulazi u svoj automobil. Vidno nervozna i nekako uplašena odbila je dati bilo kakvu izjavu za medije.

- Bio sam preko mobitela u stalnoj vezi s majkom i kad sam uvidio da nema rješenja na vidiku, pozvao sam u vatrogasce. U početku me nisu shvaćali ozbiljno, mislili su da je neka šala posrijedi. Međutim, kad sam potanko sve objasnio i otišli su bolnicu intervenirati. Nekako u isto vrijeme pojavila se spasonosna čistačica, pa za vatrogasce ipak nije bilo posla – kazao nam je Joško Palada.

Ante Talijaš / EPEHA

Dr. Ivan Zmijanović: Nije bila ni na pregledu kod mene, a kamoli da sam je zaključao u ordinaciju

Na sve navedeno reagirao je i ginekolog doktor Ivan Zmijanović koji je kategorički odbacio optužbe na svoj račun. 
- Najvažnija stvar je da ta gospođa Živana Palada nije uopće bila kod mene na pregledu i ne znam kako se našla u hodniku ginekološke ordinacije i što je tamo radila. Nadalje, iz ordinacije ja ne izlazim zadnji, već medicinska sestra koja zaključava vrata. Ujedno ključeve ima još desetak osoba a kad je ta gospođa Palada ostala zatvorena u ordinaciji, mene nitko nije zvao na mobitel - kazao je dr. Ivan Zmijanović.

#BOLNICAšIBENIK

Izdvojeno