StoryEditorOCM
Hrvatskaozbiljna situacija

Vlada je bez plana, a projekcije su zabrinjavajuće: bolnice su pred kolapsom, do kraja mjeseca bi mogle doći do točke pucanja?!

Piše Tanja Rudež, Goranka Jureško, Ivana Krnić, Luka Benčić, Barbara Ban, Višnja Gotal, Nikola Patković i Gojko Drljača/JL
16. listopada 2020. - 10:19

Klinički bolnički centar Sestre Milosrdnice u ovom trenu van pogona ima 124 zdravstvena djelatnika. Njih 30 pozitivno je na covid-19, a 95 ih se nalazi u samoizolaciji. U Kliničkoj bolnici Sveti Duh testirano je 250 osoba i dosad je stiglo 11 pozitivnih nalaza, a danas se očekuje još desetak pozitivnih. U samoizolaciji je 48 zaposlenika.

Bolnica u Splitu može bez teškoća funkcionirati dok broj hospitaliziranih ne prijeđe 50, a sada imaju 30-ak pacijenata. U Međimurju, gdje broj oboljelih nesmiljeno raste, situacija je zasad zadovoljavajuća - dokad, ne znaju.

Dnevni broj zaraženih i hospitaliziranih raste, Vlada nije izložila nikakav konkretan plan borbe protiv epidemije, a znanstvene projekcije pokazuju da bi već za dva tjedna broj hospitaliziranih mogao narasti na 1000. To je ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:29