stdClass Object ( [id] => 1384055 [title] => Vidi se da je Penavu uhvatila nervoza, kako i neće kad se na sve strane priča da ga je stranački kolega dobro nadigrao [alias] => vidi-se-da-je-penavu-uhvatila-nervoza-kako-i-nece-kad-se-na-sve-strane-prica-da-ga-je-stranacki-kolega-dobro-nadigrao [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nigdje Zorana Milanovića! Šta je reć? A petak je. Baš nas je zadnjih mjeseci navikao petkom izbacivat iz postola. Iz tjedna u tjedan je, ako već nikome drugome, a ono novinarima kvario vikend. Ili on sam ili ustavni suci, opet zbog njega.

To što se ovaj tjedan pojavio na dočeku Rafalea ne računa se. Na ceremoniji je bilo onako kako je valjda svih ovih godina i trebalo biti. Protokolarno. Ali, zanimljivo, dok je Milanović govorio, mi smo na ekranima gledali Plenkovića. Kamere su tehničkom premijeru pratile svaki pokret, smjer očiju, trzaj obrve i krajičak usne. Govori li nam to da se već zna koji je od njih gubitnik? Ili nam jasno pokazuje s kojom dvojicom smo ostali tu di jesmo unatoč slabašnim izbornim trzajima da se nešto promijeni.

I ne samo da smo ostali, možda smo propali još i dublje, kako to već i ide sa žitkim tlom. Neke stranke već tonu, a na njihovim ramenima penju se sumnjivi i nemoralni tipovi. Cijeli ovaj radni tjedan vrvi od informacija i glasina o tome tko će od stranaka i pojedinaca s kime i što tko od koga traži. A to nas ostavlja u uvjerenju da nije gotovo sve dok sudac ne svira kraj, što je tek slabašna utjeha za ekipu koja gubi. Izgubit će, doduše, kao i uvijek – publika. Za neku stvar smo kupovali karte.

PONEDJELJAK: ‘Mi se ne prodajemo za fotelje’. Trebalo bi dokučiti kad je Ćipe sasvim razbuđen...

Novinari su uhvatili DP-ovca Ćipu u laži da Plenkovića nikad nije nazvao lopovom. Još se uzbrčio porukom: “Nađite mi tu izjavu, pustite je na N1 i osramotite me!” Pa smo se zabavljali sa starom snimkom gdje Ćipe upravo to govori za saborskom govornicom. “Cijela država je talac jednog nacionalnog izdajice (Plenkovića, op. a.). Cijela država je talac jednog lopova, izdajice i najvećeg neprijatelja hrvatskog naroda!”, reče on lani u veljači.

Ćipe se, zatečen u “zaboravu”, na presici “domovinaca”, koji su nakon ovih izbora dosegli svojih pet minuta slave, ovim riječima vadio: “To je bilo u jedan sat u noći u sabornici.”

Porekao je i da njegova stranačka bratija traži od HDZ-a četiri ministarstva, kako je već do ovog ponedjeljka objavljeno. Preciznije, Ćipe je rekao da im HDZ to nije obećao, što je možda i točno. A onda je još uznesito dodao da “Domovinski pokret drži do svojih riječi”. I još: “Mi se ne prodajemo za fotelje.” Sad samo trebamo još dokučiti kad je Ćipe sasvim razbuđen, s obzirom na to da je ovaj ponedjeljak govorio oko jedan iza podne.

UTORAK: Penava je nervozan; već mu se govori uokolo da ga je stranački kolega nadigrao

Sve moguće izjave DP-a protiv Plenkovića i HDZ-a, a i obrnuto, izvukli su vrijedni novinari ovaj tjedan. Valjda da bi se političari zgadili i onim malobrojnima koji još vjeruju u njihovo poštenje i čast. Ispast će da su upravo najnaivniji birači “domovinaca”. To su oni koji su glasali za profašiste i fundamentaliste, za ustaški revizionizam, za antisrpsku i uopće antimanjinsku i antiimigrantsku politiku. To su oni koji slovkaju dok čitaju, ako uopće čitaju, natražnjačke ideje zaogrnute u suverenizam i otvoreni nacionalizam. Očekivali su od svojih vođa obračun ne samo s Plenkovićem, nego prije svega sa zločestim Srbima (jer ima i dobrih, eno Penava poznaje baš jednog amputiranog!), s nekroatiziranim novinarima i novinama...

Penava je svjestan da mu birači zamjeraju, nervozan je na konferenciji za novinare. Već mu se govori uokolo da ga je stranački kolega Mario Radić nadigrao.

Maše naslovnicama glasila srpske manjine i prijeti mu ukidanjem. U petak će zbog toga progovoriti Hrvatsko novinarsko društvo, ali promatračima je nejasno kako onda Milorad Pupovac, kojemu možemo biti zahvalni zbog financiranja tih novina, može glasati za “lex AP” i još k tome zajedno s ostalim manjincima najavljuje da će i ubuduće podržavati HDZ. Ili su to sve oni slojevi nijansirane Miloradove politike koju je SDSS godinama navikao provoditi radi manjeg zla. Njemu je, izgleda, HDZ manje zlo od centrističko lijeve politike, a naročito one koja se klizištem spušta s Pantovčaka. I ne samo njemu. Grbin je potvrdio da Rijeke pravde odustaju od Milanovića kao kandidata za premijera.

---

image

Nikola Grmoja: Što li kuha?

Damjan Tadić/Cropix
---

SRIJEDA: Kako je netko Plenkoviću savjetovao da se plakne, za svaki slučaj

Šta nam sad kuha Plenković. I to iz dišpeta? Ipak je u njega većina sastojaka za menu. Hoće li najprije popržiti ove “domovince” kao komadiće pancete guanciale na tavici, maknuti ih sa strane pa porazbacat po manistri? Moglo bi se i to dogoditi. Ipak, stavio se na listu za Europski parlament. Netko mu je fino savjetovao kao u onom vicu: “Za svaki slučaj se ti, Plenki, plakni jer nikad se ne zna oće l’ bit seksa.”

U međuvremenu se Most reducirao. Napustio ga bračni par Raspudić. Taman su jedni drugima dobro poslužili. To se dogodilo ili zbog fotelja u Europskom parlamentu ili zbog ideološkog neslaganja. Ili zato šta mostovci ne trpe žene, naročito ako imaju nešto soli u glavi. I zamislite, protiv su zabrane abortusa, božemioprosti.

Miletić je Petrovu od Mare miliji. Jer to je “stvar Gospodina, govori Riječ Božja u Bibliji”, podsjetio je šefa stranke njegov udarni klerikalac iz Rijeke. Nešto je zadnjih dana zamuknuo i Nikola Grmoja. Kuha se i u njih. Ima bit da će nam ponudit nešto ljuto po neretvanski. Izletili su u petak ka liske iz lonca. Prijedlog im je prelud, kao i obično. Da Penava bude šef Sabora!?

ČETVRTAK: Optužbe za korupciju jedine stranke koja je dobila pravomoćnu presudu za korupciju

Od zaglušujućeg slijetanja Rafalea slabo se išta čulo. Bit ćemo respektabilna vojna sila, kaže Plenković. Valjda mu je moćna avionska flota dala krila pa je poletio blatiti stranke ljevice za korupciju. Nismo mi lopovi, vi ste... Totalno sumanuto! “Svaku rečenicu odsad ću počinjati sa korumpirani SDP, korumpirani Most i korumpirano Možemo jer žele porobiti neovisne institucije.”

“Ta izjava je nevjerojatna, lažna i neuvjerljiva građanima, to je ponižavanje građana. Jedina stranka koja je dobila pravomoćnu presudu za korupciju optužuje druge stranke da su korumpirane. Građani znaju tko je glavni odgovorni za korupciju i čiji su ministri smijenjeni zbog korupcije. To su PR fore koje ne mogu proći i ne znam tko im je smislio tu briljantnu PR foru”, izjavila je Jelena Miloš, novoizabrana saborska zastupnica Možemo. Pa PR fore vode izbore. Pritom su “fore” eufemizam za laži. A laži su zavodljive, ljepljive...

Inače, kad smo već kod Možemo, oni su jedini koji nisu ni zarez promijenili u izjavama uoči i poslije kampanje. Pitanje je samo koliko birači to uopće cijene.

PETAK: Pacijent se ruši, a pokazalo se da Milanović nije pravi doktor

Čekali smo neki senzacionalni obrat, neku vijest koja će protresti vikend. Dočekali smo onu da je SDP spreman podržati Ivana Penavu za šefa Sabora, a u njoj, nažalost, nema senzacionalizma. Kao ni u vijesti o hapšenju gospićkog šefa HDZ-a i voditelja ispostave Hrvatskih šuma. Ima bit da je obiteljski nasilnik. Uf, pa toliko ih je.

Već danima se piše o Peđi Grbinu kao bivšem, ruje se po SDP-u svim silama... Ne kažem da nisu zaslužili, ali rano je za spekulacije da bi ih Možemo uspješno nadomjestio. Cijela ljevica ima problem. Pritom bi slabljenje SDP-a u političkoj areni bilo kao manjak hemoglobina u krvi. Pacijent se ruši, a pokazalo se da Milanović nije pravi doktor. Dapače. Traži se čitav medicinski tim.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ima bit da će nam ponudit nešto ljuto po neretvanski. Izletili su u petak ka liske iz lonca. Prijedlog im je prelud, kao i obično. Da Penava bude šef Sabora!? U petak smo čekali kakvu vijest koja će protresti vikend, neki senzacionalni obrat, navikli smo. A dočekali smo onu da je i SDP spreman podržati Ivana Penavu za šefa Sabora, a u njoj, nažalost, nema senzacionalizma [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => Ima bit da će nam ponudit nešto ljuto po neretvanski. Izletili su u petak ka liske iz lonca. Prijedlog im je prelud, kao i obično. Da Penava bude šef Sabora!? U petak smo čekali kakvu vijest koja će protresti vikend, neki senzacionalni obrat, navikli smo. A dočekali smo onu da je i SDP spreman podržati Ivana Penavu za šefa Sabora, a u njoj, nažalost, nema senzacionalizma Pretres tjedna 0 7232 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-26 11:25:40 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-26 16:37:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-26 16:37:29 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Ima bit da će nam ponudit nešto ljuto po neretvanski. Izletili su u petak ka liske iz lonca. Prijedlog im je prelud, kao i obično. Da Penava bude šef Sabora!? U petak smo čekali kakvu vijest koja će protresti vikend, neki senzacionalni obrat, navikli [metadata] => robots= author= title=Vidi se da je Penavu uhvatila nervoza, kako i neće kad se na sve strane priča da ga je stranački kolega dobro nadigrao page_title=Vidi se da je Penavu uhvatila nervoza, kako i neće kad se na sve strane priča da ga je stranački kolega dobro nadigrao [metakey] => pretres tjedna, Ivan Penava, Nikola Grmoja, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/26\/26993152.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/26\/26962964.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Josip Bandi\u0107\/Cropix","Damjan Tadi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Ivan Penava<\/p>","

Nikola Grmoja: \u0160to li kuha?<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1298","hd_26993152_1920.jpg":"1920x1080","k_26993152_1280.jpg":"1280x1280","k_26993152_1024.jpg":"1024x1024","k_26993152_640.jpg":"640x640","k_26993152_480.jpg":"480x480","k_26993152_340.jpg":"340x340","k_26993152_220.jpg":"220x220","o_26993152_1280.jpg":"1280x865","o_26993152_1024.jpg":"1024x692","o_26993152_640.jpg":"640x432","o_26993152_480.jpg":"480x324","o_26993152_340.jpg":"340x229","o_26993152_220.jpg":"220x148","h_26993152_1280.jpg":"1280x854","h_26993152_1024.jpg":"1024x683","h_26993152_640.jpg":"640x427","h_26993152_480.jpg":"480x320","h_26993152_340.jpg":"340x227","h_26993152_220.jpg":"220x147","pp_26993152_1280.jpg":"1280x1628","pp_26993152_1024.jpg":"1024x1303","pp_26993152_640.jpg":"640x814","pp_26993152_480.jpg":"480x611","pp_26993152_340.jpg":"340x432","pp_26993152_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26962964_1920.jpg":"1920x1080","k_26962964_1280.jpg":"1280x1280","k_26962964_1024.jpg":"1024x1024","k_26962964_640.jpg":"640x640","k_26962964_480.jpg":"480x480","k_26962964_340.jpg":"340x340","k_26962964_220.jpg":"220x220","o_26962964_1280.jpg":"1280x853","o_26962964_1024.jpg":"1024x682","o_26962964_640.jpg":"640x426","o_26962964_480.jpg":"480x320","o_26962964_340.jpg":"340x226","o_26962964_220.jpg":"220x146","h_26962964_1280.jpg":"1280x854","h_26962964_1024.jpg":"1024x683","h_26962964_640.jpg":"640x427","h_26962964_480.jpg":"480x320","h_26962964_340.jpg":"340x227","h_26962964_220.jpg":"220x147","pp_26962964_1280.jpg":"1280x1628","pp_26962964_1024.jpg":"1024x1303","pp_26962964_640.jpg":"640x814","pp_26962964_480.jpg":"480x611","pp_26962964_340.jpg":"340x432","pp_26962964_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 14853375 Threads: 4 Questions: 3136152527 Slow queries: 6986794 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 234692907 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/vidi-se-da-je-penavu-uhvatila-nervoza-kako-i-nece-kad-se-na-sve-strane-prica-da-ga-je-stranacki-kolega-dobro-nadigrao-1384055 [printLink] => /vijesti/hrvatska/vidi-se-da-je-penavu-uhvatila-nervoza-kako-i-nece-kad-se-na-sve-strane-prica-da-ga-je-stranacki-kolega-dobro-nadigrao-1384055?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 642739 [name] => pretres tjedna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-02 21:21:22 [main_article_id] => 0 [alias] => pretres-tjedna [link] => /tag/pretres-tjedna ) [1] => stdClass Object ( [id] => 478649 [name] => ivan penava [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-penava [link] => /tag/ivan-penava ) [2] => stdClass Object ( [id] => 505119 [name] => Nikola Grmoja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nikola-grmoja [link] => /tag/nikola-grmoja ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ima bit da će nam ponudit nešto ljuto po neretvanski. Izletili su u petak ka liske iz lonca. Prijedlog im je prelud, kao i obično. Da Penava bude šef Sabora!? U petak smo čekali kakvu vijest koja će protresti vikend, neki senzacionalni obrat, navikli smo. A dočekali smo onu da je i SDP spreman podržati Ivana Penavu za šefa Sabora, a u njoj, nažalost, nema senzacionalizma [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vidi se da je Penavu uhvatila nervoza, kako i neće kad se na sve strane priča da ga je stranački kolega dobro nadigrao [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/26/26993152.jpg [galleryCount] => 2 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Josip Bandić/Cropix [mainImageDesc] =>

Ivan Penava

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/26/26993152.jpg [title] =>

Ivan Penava

Josip Bandić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/26/26962964.jpg [title] =>

Nikola Grmoja: Što li kuha?

Damjan Tadić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Nigdje Zorana Milanovića! Šta je reć? A petak je. Baš nas je zadnjih mjeseci navikao petkom izbacivat iz postola. Iz tjedna u tjedan je, ako već nikome drugome, a ono novinarima kvario vikend. Ili on sam ili ustavni suci, opet zbog njega.

To što se ovaj tjedan pojavio na dočeku Rafalea ne računa se. Na ceremoniji je bilo onako kako je valjda svih ovih godina i trebalo biti. Protokolarno. Ali, zanimljivo, dok je Milanović govorio, mi smo na ekranima gledali Plenkovića. Kamere su tehničkom premijeru pratile svaki pokret, smjer očiju, trzaj obrve i krajičak usne. Govori li nam to da se već zna koji je od njih gubitnik? Ili nam jasno pokazuje s kojom dvojicom smo ostali tu di jesmo unatoč slabašnim izbornim trzajima da se nešto promijeni.

I ne samo da smo ostali, možda smo propali još i dublje, kako to već i ide sa žitkim tlom. Neke stranke već tonu, a na njihovim ramenima penju se sumnjivi i nemoralni tipovi. Cijeli ovaj radni tjedan vrvi od informacija i glasina o tome tko će od stranaka i pojedinaca s kime i što tko od koga traži. A to nas ostavlja u uvjerenju da nije gotovo sve dok sudac ne svira kraj, što je tek slabašna utjeha za ekipu koja gubi. Izgubit će, doduše, kao i uvijek – publika. Za neku stvar smo kupovali karte.

PONEDJELJAK: ‘Mi se ne prodajemo za fotelje’. Trebalo bi dokučiti kad je Ćipe sasvim razbuđen...

Novinari su uhvatili DP-ovca Ćipu u laži da Plenkovića nikad nije nazvao lopovom. Još se uzbrčio porukom: “Nađite mi tu izjavu, pustite je na N1 i osramotite me!” Pa smo se zabavljali sa starom snimkom gdje Ćipe upravo to govori za saborskom govornicom. “Cijela država je talac jednog nacionalnog izdajice (Plenkovića, op. a.). Cijela država je talac jednog lopova, izdajice i najvećeg neprijatelja hrvatskog naroda!”, reče on lani u veljači.

Ćipe se, zatečen u “zaboravu”, na presici “domovinaca”, koji su nakon ovih izbora dosegli svojih pet minuta slave, ovim riječima vadio: “To je bilo u jedan sat u noći u sabornici.”

Porekao je i da njegova stranačka bratija traži od HDZ-a četiri ministarstva, kako je već do ovog ponedjeljka objavljeno. Preciznije, Ćipe je rekao da im HDZ to nije obećao, što je možda i točno. A onda je još uznesito dodao da “Domovinski pokret drži do svojih riječi”. I još: “Mi se ne prodajemo za fotelje.” Sad samo trebamo još dokučiti kad je Ćipe sasvim razbuđen, s obzirom na to da je ovaj ponedjeljak govorio oko jedan iza podne.

UTORAK: Penava je nervozan; već mu se govori uokolo da ga je stranački kolega nadigrao

Sve moguće izjave DP-a protiv Plenkovića i HDZ-a, a i obrnuto, izvukli su vrijedni novinari ovaj tjedan. Valjda da bi se političari zgadili i onim malobrojnima koji još vjeruju u njihovo poštenje i čast. Ispast će da su upravo najnaivniji birači “domovinaca”. To su oni koji su glasali za profašiste i fundamentaliste, za ustaški revizionizam, za antisrpsku i uopće antimanjinsku i antiimigrantsku politiku. To su oni koji slovkaju dok čitaju, ako uopće čitaju, natražnjačke ideje zaogrnute u suverenizam i otvoreni nacionalizam. Očekivali su od svojih vođa obračun ne samo s Plenkovićem, nego prije svega sa zločestim Srbima (jer ima i dobrih, eno Penava poznaje baš jednog amputiranog!), s nekroatiziranim novinarima i novinama...

Penava je svjestan da mu birači zamjeraju, nervozan je na konferenciji za novinare. Već mu se govori uokolo da ga je stranački kolega Mario Radić nadigrao.

Maše naslovnicama glasila srpske manjine i prijeti mu ukidanjem. U petak će zbog toga progovoriti Hrvatsko novinarsko društvo, ali promatračima je nejasno kako onda Milorad Pupovac, kojemu možemo biti zahvalni zbog financiranja tih novina, može glasati za “lex AP” i još k tome zajedno s ostalim manjincima najavljuje da će i ubuduće podržavati HDZ. Ili su to sve oni slojevi nijansirane Miloradove politike koju je SDSS godinama navikao provoditi radi manjeg zla. Njemu je, izgleda, HDZ manje zlo od centrističko lijeve politike, a naročito one koja se klizištem spušta s Pantovčaka. I ne samo njemu. Grbin je potvrdio da Rijeke pravde odustaju od Milanovića kao kandidata za premijera.

---

image

Nikola Grmoja: Što li kuha?

Damjan Tadić/Cropix
---

SRIJEDA: Kako je netko Plenkoviću savjetovao da se plakne, za svaki slučaj

Šta nam sad kuha Plenković. I to iz dišpeta? Ipak je u njega većina sastojaka za menu. Hoće li najprije popržiti ove “domovince” kao komadiće pancete guanciale na tavici, maknuti ih sa strane pa porazbacat po manistri? Moglo bi se i to dogoditi. Ipak, stavio se na listu za Europski parlament. Netko mu je fino savjetovao kao u onom vicu: “Za svaki slučaj se ti, Plenki, plakni jer nikad se ne zna oće l’ bit seksa.”

U međuvremenu se Most reducirao. Napustio ga bračni par Raspudić. Taman su jedni drugima dobro poslužili. To se dogodilo ili zbog fotelja u Europskom parlamentu ili zbog ideološkog neslaganja. Ili zato šta mostovci ne trpe žene, naročito ako imaju nešto soli u glavi. I zamislite, protiv su zabrane abortusa, božemioprosti.

Miletić je Petrovu od Mare miliji. Jer to je “stvar Gospodina, govori Riječ Božja u Bibliji”, podsjetio je šefa stranke njegov udarni klerikalac iz Rijeke. Nešto je zadnjih dana zamuknuo i Nikola Grmoja. Kuha se i u njih. Ima bit da će nam ponudit nešto ljuto po neretvanski. Izletili su u petak ka liske iz lonca. Prijedlog im je prelud, kao i obično. Da Penava bude šef Sabora!?

ČETVRTAK: Optužbe za korupciju jedine stranke koja je dobila pravomoćnu presudu za korupciju

Od zaglušujućeg slijetanja Rafalea slabo se išta čulo. Bit ćemo respektabilna vojna sila, kaže Plenković. Valjda mu je moćna avionska flota dala krila pa je poletio blatiti stranke ljevice za korupciju. Nismo mi lopovi, vi ste... Totalno sumanuto! “Svaku rečenicu odsad ću počinjati sa korumpirani SDP, korumpirani Most i korumpirano Možemo jer žele porobiti neovisne institucije.”

“Ta izjava je nevjerojatna, lažna i neuvjerljiva građanima, to je ponižavanje građana. Jedina stranka koja je dobila pravomoćnu presudu za korupciju optužuje druge stranke da su korumpirane. Građani znaju tko je glavni odgovorni za korupciju i čiji su ministri smijenjeni zbog korupcije. To su PR fore koje ne mogu proći i ne znam tko im je smislio tu briljantnu PR foru”, izjavila je Jelena Miloš, novoizabrana saborska zastupnica Možemo. Pa PR fore vode izbore. Pritom su “fore” eufemizam za laži. A laži su zavodljive, ljepljive...

Inače, kad smo već kod Možemo, oni su jedini koji nisu ni zarez promijenili u izjavama uoči i poslije kampanje. Pitanje je samo koliko birači to uopće cijene.

PETAK: Pacijent se ruši, a pokazalo se da Milanović nije pravi doktor

Čekali smo neki senzacionalni obrat, neku vijest koja će protresti vikend. Dočekali smo onu da je SDP spreman podržati Ivana Penavu za šefa Sabora, a u njoj, nažalost, nema senzacionalizma. Kao ni u vijesti o hapšenju gospićkog šefa HDZ-a i voditelja ispostave Hrvatskih šuma. Ima bit da je obiteljski nasilnik. Uf, pa toliko ih je.

Već danima se piše o Peđi Grbinu kao bivšem, ruje se po SDP-u svim silama... Ne kažem da nisu zaslužili, ali rano je za spekulacije da bi ih Možemo uspješno nadomjestio. Cijela ljevica ima problem. Pritom bi slabljenje SDP-a u političkoj areni bilo kao manjak hemoglobina u krvi. Pacijent se ruši, a pokazalo se da Milanović nije pravi doktor. Dapače. Traži se čitav medicinski tim.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Josip Bandić/Cropix Damjan Tadić/Cropix
Josip Bandić/Cropix

Ivan Penava

Damjan Tadić/Cropix

Nikola Grmoja: Što li kuha?

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/vidi-se-da-je-penavu-uhvatila-nervoza-kako-i-nece-kad-se-na-sve-strane-prica-da-ga-je-stranacki-kolega-dobro-nadigrao-1384055 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=8f321d5ee20959f18e4ad0fb665415a3f59ed421 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vidi+se+da+je+Penavu+uhvatila+nervoza%2C+kako+i+ne%C4%87e+kad+se+na+sve+strane+pri%C4%8Da+da+ga+je+strana%C4%8Dki+kolega+dobro+nadigrao&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fvidi-se-da-je-penavu-uhvatila-nervoza-kako-i-nece-kad-se-na-sve-strane-prica-da-ga-je-stranacki-kolega-dobro-nadigrao-1384055 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fvidi-se-da-je-penavu-uhvatila-nervoza-kako-i-nece-kad-se-na-sve-strane-prica-da-ga-je-stranacki-kolega-dobro-nadigrao-1384055 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Ima bit da će nam ponudit nešto ljuto po neretvanski. Izletili su u petak ka liske iz lonca. Prijedlog im je prelud, kao i obično. Da Penava bude šef Sabora!? U petak smo čekali kakvu vijest koja će protresti vikend, neki senzacionalni obrat, navikli smo. A dočekali smo onu da je i SDP spreman podržati Ivana Penavu za šefa Sabora, a u njoj, nažalost, nema senzacionalizma [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPretres tjedna

Vidi se da je Penavu uhvatila nervoza, kako i neće kad se na sve strane priča da ga je stranački kolega dobro nadigrao

Piše Silvana Uzinić
26. travnja 2024. - 18:37

Nigdje Zorana Milanovića! Šta je reć? A petak je. Baš nas je zadnjih mjeseci navikao petkom izbacivat iz postola. Iz tjedna u tjedan je, ako već nikome drugome, a ono novinarima kvario vikend. Ili on sam ili ustavni suci, opet zbog njega.

To što se ovaj tjedan pojavio na dočeku Rafalea ne računa se. Na ceremoniji je bilo onako kako je valjda svih ovih godina i trebalo biti. Protokolarno. Ali, zanimljivo, dok je Milanović govorio, mi smo na ekranima gledali Plenkovića. Kamere su tehničkom premijeru pratile svaki pokret, smjer očiju, trzaj obrve i krajičak usne. Govori li nam to da se već zna koji je od njih gubitnik? Ili nam jasno pokazuje s kojom dvojicom smo ostali tu di jesmo unatoč slabašnim izbornim trzajima da se nešto promijeni.

I ne samo da smo ostali, možda smo pr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 09:07