StoryEditor

Svi beogradski mediji dali zamjetan prostor smrti Borisa Dvornika

Piše PSD.
25. ožujka 2008. - 12:06

Gotovo svi beogradski tiskovni mediji u utorak su objavili da je umro legendarni hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Boris Dvornik, čija je popularnost bila velika i na prostoru cijele bivše SFR Jugoslavije.

U tekstovima se ističe da je Dvornik kao jedan od najboljih i u narodu omiljenih glumaca, koji je vrhunac popularnosti na prostoru bivše Jugoslavije postigao ulogom Roka Prča u kultnoj seriji "Naše malo misto" i brijača u "Velom mistu". Ističe se da je maestralne uloge odigrao u filmovima Veljka Bulajića i drugih poznatih redatelja, kao i u brojnim serijama.

Spominje se i njegovo veliko prijateljstvo s glumcem i redateljem iz Srbije Ljubišom Samardžićem, kao i srbijanskim glumcem Batom Živojinovićem o "čijim se toplo-hladnim odnosima dosta pisalo posljednjih godina".

Svi beogradski elektronički mediji u ponedjeljak su u svim informativnim emisijama veliki prostor posvetili vijesti o smrti velikog hrvatskog glumca podsjećajući na njegovu uspješnu karijeru i na prostoru bivše SFRJ te na njegov neponovljiv šarm.

Jedna od glumica uz koju je Dvornik ostvario zapažene uloge, poznata beogradska glumica Milena Dravić, za beogradski "Blic" je izjavila kako je vrlo tužna te da je odmah poslala telegram sućuti njegovoj obitelji.

- Umro je zaista veliki glumac. Velikan. Boris je bio izuzetan ne samo kao glumac, već i kao ličnost. Imao je mnogo dara za velike transformacije: i za humoristične uloge i za velike dramske - kazala je Milena Dravić podsjetivši na Dvornikovo pojavljivanje na londonskoj televiziji u povodu glavne uloge u filmu "Deveti krug", prvom domaćem filmu koji je otišao u Cannes.

Ističući kako je Boris Dvornik odigrao puno uloga u sva tri medija: u kazalištu, na filmu i na televiziji, poznata beogradska glumica dodala je kako je bio veliki glumac i veliki čovjek te da je umro na veliki praznik, na Uskrs.

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 03:23