StoryEditorOCM
Hrvatskaotkrilo ih slučajno

Policajci muljali s prometnim kaznama, obilo im se o glavu, zaustavili vozilo USKOK-a

Piše VIJESTI SD
27. ožujka 2024. - 21:38

Dvojica policajaca završili su pod istragom jer su muljali s naplatom prometnih prekršaja, a otkriveni su kada su zaustavili službeno vozilo USKOK-a.

Iako je prijavu o tome USKOK policiji proslijedio još u jesen prošle godine kriminalističko istraživanje dovršeno je tek sada. Nakon toga slučaj se opet našao kod USKOK-a koji je otvorio istragu u kojoj se policajce tereti za pokušaj zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenje službenih isprava.

Zamijenili vozila

Njih dvojica su 30. kolovoza prošle godine najprije zamijenila službena vozila. Uzeli su neoznačeno umjesto onog s policijskim oznakama, te otišli na državnu cestu D-10. Tamo ih, naime, nitko nije mogao locirati. Plan im je bio zaustavljati vozače i naplaćivati im prometne prekršaje, a novac zadržavati za sebe.

Tako su kod izlaza za Vrbovec doista zaustavili jedno vozilo. No, nisu računali da se radi o službenom vozilu USKOK-a kojeg je vozila službena vozačica. Uz nju je bilo i par državnoodvjetničkih dužnosnika, prenosi N1.

Kako bi pokušali sakriti pravu namjeru njih dvojica su je zatražili broj mobilnog telefona poručivši joj da će je kontaktirati. Nakon toga su se udaljili s mjesta događaja.

USKOK zvao policiju

Prilikom navodnog službenog postupanja vozačici nisu izdali dokument o počinjenom prekršaju niti su isti stvarno utvrdili, piše dalje u rješenju o provođenju istrage. USKOK je odmah o tome obavijestio policiju.

Kasnije je rekonstruirano da su dvojica policajaca u službenom izvještaju navela da su tog dana nadzirali brzinu kretanja vozila u mjestima Jastrebarsko, Donji Desinec i Klinča Sela te upisali i podatke o vozačima prema kojim su postupali. To izvješće su i ovjerili svojim potpisima dok događaj s državne ceste D-10 nisu spomenuli. Sada su obojica zbog toga pod istragom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 11:25