StoryEditor
Hrvatskanovi crni rekordi?

Počinju pristizati podaci po županijama: u Splitsko-dalmatinskoj danas testiran rekordan broj uzoraka, navodno je više od 40 posto pozitivnih

Piše PSD
26. studenog 2020. - 10:21
Saša Burić/Ilustracija/Cropix

Jučer su zabilježena 3603 nova sluča zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj ukupno 20691 Među njima je 2136 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 240 pacijenata. Preminulo je 56 osoba, donosi N1.

Podaci po županijama 26.11.2020.

Primorsko-goranska županija - 304 nova slučaja zaraze

Vukovarsko-srijemska županija - 147 novih slučajeva zaraze

Brodsko-posavska županija - 110 novih slučajeva zaraze

Istarska županija - 82 nova slučaja zaraze

Sisačko-moslavačka županija - 73 nova slučaja zaraze

Ličko-senjska županija - 61 novi slučaj zaraze

Požeško-slavonska županija - 45 novih slučajeva zaraze

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 61 je novooboljela osoba od COVID-19 te su dvije osobe preminule.

27 oboljelih osoba je s područja Gospića, 5 s područja Otočca, 14 s područja Senja, 5 s područja Brinja, 4 s područja Lovinca, 3 s područja Plitvičkih Jezera, 2 s područja Novalje te jedna oboljela osoba s područja Perušića. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U OB Gospić preminule su dvije osobe starije životne dobi (80 i 82 godine). Preminule osobe su korisnici Dom za odrasle osobe Bistričak Otočac.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području te županije zabilježeno je 110 novih pozitivnih osoba na virus SARS-CoV-2.

U zadnja 24 sata preminule su tri osobe. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" preminula je jedna osoba (M – 1949. godište), a dvije su osobe preminule u Specijalnoj bolnici za psihijatriju i palijativnu skrb Sveti Rafael Strmac (M - 1928. i Ž – 1939. godište).

Ukupan broj preminulih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 50, javlja lokalni stožer.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 147 novih pozitivnih osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima je 35 ljudi iz Vukovara, 26 iz Vinkovaca, 12 iz Županje, devet iz Borova, osam iz Otoka, šest iz Ivankova, četvero iz Andrijaševaca, po troje iz Bobote, Bošnjaka, Ilače, Nijemaca, po dvoje iz Cerne, Drenovaca, Gradišta, Iloka, Markušice, Starih Mikanovaca i Trpinje te po jedna novooboljela osoba iz Antina, Babine Grede, Banovaca, Bapske, Bogdanovaca, Bokšića, Gunje, Jarmine, Lipovca, Lipovače, Marinaca, Novih Jankovaca, Novih Mikanovaca, Nuštra, Rokovaca, Sotina, Starih Jankovaca, Štitara, Vere, Tovarnika i Tordinaca. Nema preminulih osoba.

Kako N1 neslužbeno doznaje, u Splitsko-dalmatinskoj županiji je u posljednja 24 sata testiran rekordan broj uzoraka. Nažalost, incidencija u toj županiji je i dalje visoka, 40 posto testiranih uzoraka je pozitivno.

Na području Primorsko-goranske županije danas su 304 novooboljele i 171 ozdravljena osoba. Broj aktivnih slučajeva iznosi 2489. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana testirano 1042 osoba. Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a hospitaliziranih pacijenata u bolnici je 103. Od tog je broja na respiratoru i dalje 10 osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana su nažalost umrle dvije osobe, javlja lokalni stožer.

Udio osoba koji se liječe u KBC-u unutar ukupnog broja zaraženih osoba u PGŽ i dalje pokazuje stabilnost budući se tijekom cijelog razdoblja drugog vala epidemije kreće između 4 i 5% udjela.

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 556 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 82 novozaražene osobe s područja županije, javlja lokalni stožer.

Za 62 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 7 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (2), Zagreb (1), Šibenik (2), Italija (2), Slovenija (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 12 osoba. Izliječeno je 81 osoba. Trenutno je 640 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 980 osoba.

Na današnji dan, u Sisačko-moslavačkoj županiji su sedamdeset i tri novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19.

Riječ je o dvadesetiosam osoba s područja grada Kutine, sedamnaest osoba s područja grada Siska, devet osoba s područja grada Popovače, osam osoba s područja grada Novske, šest osoba s područja općine Lipovljani, jednoj osobi s područja grada Petrinje, jednoj osobi spodručja grada Hrvatska Kostajnica, jednoj osobi s područja općine Dvor, jednoj osobi s područja grada Gline i jednoj osobi s područja općine Velika Ludina, javlja lokalni stožer.

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem je testiranju obrađen je 191 uzorak, od čega ih je 45 pozitivnih na koronavirus, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

U toj je županiji trenutno aktivno 296 slučajeva zaraze, 258 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 38 ih je hospitalizirano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 03:35