StoryEditorOCM
Hrvatskavijenac i svijeće

Plenković u Velikom Trgovišću: HDZ i dalje na postulatima koje je Tuđman zacrtao, dogodine veliki skup u povodu 100. godišnjice rođenja prvog predsjednika RH

Piše PSD
14. svibnja 2021. - 10:08
Izaslanstvo HDZ-a predvodjeno Andrejem Plenkovicem položilo je vijenac i zapalilo svijeće ispred rodne kuće dr. Franje TuđmanaDamir Krajac/Cropix

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem jutros je u povodu 99. obljetnice rođenja prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana položilo vijenac i zapalilo svijeću ispred Tuđmanove rodne kuće u Velikom Trgovišću u Krapinsko-zagorskoj županiji, prenosi HRT.

Plenković je rekao kako se radi o velikom hrvatskom državniku koji je predvodio put prema samostalnosti i neovisnosti zajedno s hrvatskim narodom i braniteljima.

- HDZ 32 godine nakon osnivanja svoju političku platformu i program i dalje temelji na postulatima koje je on tada zacrtao, a to su i domoljublje, i državotvornost, i narodnjaštvo, i demokršćanstvo, a iznad svega interes hrvatskoga naroda u domovini i diljem svijeta, rekao je Plenković.

Najavio je i velik...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:06