StoryEditor

Mediji u BiH: Boris Dvornik bio je velikan glumišta

Piše PSD.
25. ožujka 2008. - 09:33

Boris Dvornik bio je istinski velikan glumišta ne samo Hrvatske nego i cijele bivše Jugoslavije a generacije će ga pamtiti po maestralnim kazališnim ali i ulogama u brojnim filmovima i televizijskim serijama, prenijeli su mediji u Bosni i Hercegovini javljajući o Dvornikovoj iznenadnoj smrti.

Televizija Federacije BiH (FTV) izmijenila je u ponedjeljak svoj program i umjesto najavljenog emitirala film "U gori raste zelen bor" što ga je 1971. snimio Antun Vrdoljak.

"Dnevni avaz" podsjeća u utorak kako je glumački talent Borisa Dvornika otkriven dok je još bio dječak a već prvim filmom "Deveti krug" stekao je ogromnu popularnost u cijeloj bivšoj državi.

Brojne su uloge kojima je Dvornik potvrdio svoje glumačke kvalitete no nema dvojbe kako će ga se pamtiti prije svega po onima Roka Prča u seriji "Naše malo misto" te brijača u "Velom mistu", piše list.

Faruk Sokolović, redatelj serije FTV-a "Viza za budućnost", posljednje u kojoj je Dvornim nastupio, kazao je kao je splitski glumac bio sjajan učitelj ne samo mlađim kolegama nego i redateljima.

"Prije svega, bio je veliki čovjek", kazao je Sokolović dodajući kako je bilo iznimno zadovoljstvo što je sudjelovao u Dvornikovu susretu s Ljubišom Samardžićem upravo u Sarajevu.

I "Oslobođenje" podsjeća na niz sjajnih uloga koje su obilježile glumačku karijeru Borisa Dvornika te ističe kako je iza njega ostalo više od 40 nastupa u filmovima kao i u brojnim TV serijama.

Ovaj list piše i o Dvornikovu sukobu s Velimirom Živojinovićem te navodi kako je to ujedno bio svojevrsni simbol raspada bivše Jugoslavije.

(H)

Izdvojeno

10. srpanj 2020 18:10