stdClass Object ( [id] => 1376535 [title] => Hrvatsko bilo, Pravedna Hrvatska, Agrarna Hrvatska, Preorana Hrvatska... Samo je jedna stranka izmišljena. Pogodite koja [alias] => hrvatsko-bilo-pravedna-hrvatska-agrarna-hrvatska-preorana-hrvatska-samo-je-jedna-stranka-izmisljena-pogodite-koja [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Pred nama su dva i po tjedna kad će nam izborna kampanja izvirat iz pjata, iako se većina vjerojatno već odlučila za svoju listu na meniju. Teško da bi me u dva i po tjedna neka stranka s moje liste otpisanih okrenula na svoju stranu, osim ako ne napravi trostruki aksl u šljokicama. A to malo ‘ko u nas može osim Zorana Milanovića koji se, međutim, na vrijeme toliko isprevrtao da je u zadnju i sam posustao. Kad je ispravno procijenio da interes za njegove verbalne akrobacije opada, onda je priliku da se predstavi razumnim te i ono što misli napraviti postane li premijer iskoristio u dva TV intervjua.

Štoviše, dojam je da mu se to žurilo učiniti do službenog početka kampanje jer, premda je rekao da unatoč famoznom upozorenju Ustavnog suda do kojega drži kao do lanjskog snijega neće prestati govoriti, vrlo je vjerojatno da će biti malo oprezniji. Čisto radi SDP-a i njihovih lista. Koje su, doduše, bez njegovih figura poput druge postave baleta.

I tako, kao da smo se u ovom radnom tjednu, nakon onih elektrošokova koji su nas zbili u dvije najveće kolone, svi opet pomalo pribrali.

- Smorili su više ti likovi, a da ti pravo rečen, gledan i šta ću ispeć u nedilju. I Milanović i Plenković lipo će kusat za Uskrs, a ja moran triput izbrojat eure za počastit se – govori mi prijateljica.

- Triba navuć spizu jer butige neće radit dva dana, a danas moran nać bokun jeftine ribe. Bakalar in niko neće kupit na one cijene, a snervalo me šta za sipu traže 30 eura i više ka da je oborita. Kad vidin na šta su nas sveli, ja bi sve te naše političare dala u lagum!

PONEDJELJAK: Šteta što izbore nemamo češće, stranačka ekipa bi se bolje vitrila

Da prošlog petka nije bilo ona dva metka u Turudićevu autu, prošli bismo do početka tjedna bez većih vijesti. Pa i ta se ubrzo ispostavila bezveznom, premda su HDZ-ovci poželjeli drukčije. Milanović se već potrudio da nam kaže da je vijest stara mjesec dana, a glavni državni odvjetnik ponovo se predstavio kao grezun. “Boli te qrac”, odbrusio je novinaru Denisu Mahmutoviću kad ga je ovaj pitao zašto ne želi razgovarati. Pozdrave mu ovaj tjedan šalje prijatelj Zdravko Mamić iz BiH.

Uzbuđenja su potrajala oko sastavljanja izbornih lista pa smo imali nešto pobune i ljutnje, pa i uvrijeđenih koji su naprasno napuštali svoje stranke, kao i onih koji su na listama ostali, premda nisu krili da su nezadovoljni. Iznenadio je SDP-ov Tonino Picula, koji se u javnom nastupu odvažio kritizirati ponuđeno mjesto na listi. Njegove stranačke kolege iz Splita ispreskakao je Puljak, a Varaždince Čačić. Ipak, svi su još na okupu, dok je iz istih razloga splitski vijećnik Josip Markotić ekspresno napustio Most.

Kad bismo izbore imali češće, stranačka ekipa bi se bolje vitrila i ispadala ka grinje iz protresenog lancuna.

UTORAK: Vidi se po izbornim listama koliko neke stranke drže do žena

Plenković je odlučio ponavljat da Milanović krši Ustav i izazivat ga da podnese ostavku. A ovaj, ako i jest svakakav, glup nije. Ostavka mu ne pada na pamet. Dapače, do sada smo mogli zaključiti da mu je plan otprilike ovakav: prvo se nada da će postat premijer, a ako to postigne široko mu polje za bit premijer beskonačan broj mandata; ako to ne uspije, ostat će predsjednik i krajem godine na novim izborima ide po drugi mandat; s Pantovčaka ponovno vreba na premijersko mjesto jer ono jamči ostanak na političkoj funkciji sve dok god mu prirodno ne opadne razina testosterona. Uostalom, sam je rekao da mu dio plana nije odustajanje.

Imamo mi takvih koliko hoćeš. I nevjerojatno je kako ni nakon toliko desetljeća istih faca još nismo masovno došli do zasićenja.

Evo, ministar Davor Božinović za nekoliko esdepeovaca rekao je da su isluženi, a oni su tek krenuli u osnovnu kad je on već bio politički kadar.

A nije da nemamo friške ponude. Probilo se u politiku i nešto mladih, energičnih, pametnih, zgodnih... Imamo izvrsnih žena možda više nego ikada. Vidi se po izbornim listama koliko neke stranke drže do njih. Sve sami rogati mužjaci se tuku za vodit nam državu. Jooo, da mi ih je bar pola potaracat.

SRIJEDA: Novinari otkrili - HDZ umirovljenicima dao uskrnicu, ali ajme kome su lovu za to uzeli!

U međuvremenu se naši životi nastavljaju. U pravcu bolesti, siromaštva, nemoći... Šta? Mislite da pretjerujemo? Nimalo. Ovaj tjedan otkrili smo kako se ponašaju ravnatelji škola kad koriste diskrecijsko pravo da nekoga (ne)zaposle, kako se ponašaju roditelji prema učiteljima, kako se odnose bolnice prema pacijentima, kako se država odnosi prema slabima, starima i nemoćnima... Obitelji starih pacijenata na bolničkom liječenju mole da ih ne otpuste s odjela dok se doma ne organiziraju u sanitet.

Jadan je u ovoj zemlji staraca svaki onaj koji nema svoga da mu pomogne. A jadan je i onaj koji im needuciran i nauštrb vlastita života pomaže. Mladi da bi preživjeli odoše daleko, ostade nemoćna starčad. Čak i oni malobrojni koji nemaju problem s novcem, ne mogu naći ispomoć niti mjesto u domu. Najgore je umirućima i najteže oboljelima. Stacionari su prepuni. Ljudi u ovoj zemlji skončavaju kao napušteni psi, ali o tome sada u predizbornim sučeljavanjima neće se govoriti. Brljat će se i lagati kako će svima biti bolje, kako ćemo konačno sa začelja skočiti u red zemalja s pristojnim standardom. Aha, malo morgen!

HDZ umirovljenicima dao uskrsnicu, a lovu za to uzeo asistentima za invalide i socijalnim slučajevima, otkrivaju novinari. Mi sami uzimamo s jednog računa da bismo prelili na drugi pa tako svaki mjesec da bismo preživjeli.

---

image
Mirko Ferlin/Cropix
---

ČETVRTAK: A najzabavniji efekt Milanovićeva upada na žurku je...

Večer ranije Milanović je govorio i govorio, i još bi više bio govorio da ga vješta novinarka N1 nije svako malo zaskakala. Sve on nju pilota da ga prestane gnjaviti oko situacije “što ako”, jer žuri mu se servirati med i mlijeko pred birače. Ipak, najjači mu je odgovor na pitanje kako će osloboditi institucije kad kaže: “Tako da sve HDZ-ovce otpustimo!” Toooo, uzviknuše njegovi fanovi, kao i dobar broj onih koji to nisu, ali stranci koja ovdje vlada 26 godina žele isto. Pa još doda i ovo: “HDZ-ovci su posebna sekta. Osuđeni su za kriminal, treba ih gledati u tom svjetlu.” I ovo: “Onaj tko je došao na mandat, odlazi. Postoji služba i položaj. Svi koji su na položaju moraju se očitovati prema Povjerenstvu za sukob interesa.”

Sve bismo mogli još povjerovati, ali da će se dogoditi toliki prevrat da će naprosto sa svih položaja biti maknuti HDZ-ovci, teško. Iako, upravo najpoštenija bi bila ta vrsta pročešljavanja. Možeš biti i najbolji, ali dok god si drug član, mi to ne znamo.

Problem je što su Milanovića itekako dobro razumjeli i ovi iz sekte, pa je okupljanje na stranačkim procesijama masovno. Drž’te gaće hadezeovci, poruka je s Pantovčaka. I to je zapravo najzabavniji efekt Milanovićeva upada na žurku, pa makar od nje ne bilo ništa.

PETAK: Meni govoriš da mi je bolje? Tako će glasno komentirat oni sa zrnom soli...

Stranke u petak predaju liste. Nemamo pojma tko se sve prijavljuje u utrku. Recimo, Pokret za modernu Hrvatsku. Koji su to? Zna li itko? Hrvatsko bilo, Hrvatska demokratska seljačka stranka, Pravedna Hrvatska, Agrarna Hrvatska, Preorana Hrvatska... Ok, ovu zadnju smo izmislili. Na masu ovih s liste može se primijenit alanfordovska fora “bolje ispast budala nego ispast iz vlaka”, naime, iz Sabora.

Sad ćemo idućih dana slušati naročito o tome tko je za mandata više povećao penzije kao da su porasle ne znam koliko. A slušat će ih najviše penzioneri jer sav njima dostupan društveni život je uglavnom na televiziji. Meni govoriš da mi je bolje, glasno će komentirat ovi sa zrnom soli.

Jer s crkavicama od mirovina trpe od desetog do desetog idućeg mjeseca ka razapeti Isukrst. Sad će za blagdan pojest mrvicu mesa umjesto da su, kao njihovi vršnjaci iz nepokradenih zemalja, u šetnji nekom europskom turističkom metropolom.

Sretan Uskrs svima koji slavite!

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => To, doduše, neće biti moguće, tu smo stranku izmislili. Inspiriralo nas vrijeme predavanja stranačkih lista. Nemamo pojma tko se sve prijavljuje u utrku. Recimo, Pokret za modernu Hrvatsku. Koji su to? Zna li itko? Hrvatsko bilo, Hrvatska demokratska seljačka stranka, Pravedna Hrvatska, Agrarna Hrvatska... E tu se nekako samonametnula ona Preorana Hrvatska. Na masu ovih s liste može se primijenit alanfordovska fora ‘bolje ispast budala nego ispast iz vlaka’, naime, iz Sabora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => To, doduše, neće biti moguće, tu smo stranku izmislili. Inspiriralo nas vrijeme predavanja stranačkih lista. Nemamo pojma tko se sve prijavljuje u utrku. Recimo, Pokret za modernu Hrvatsku. Koji su to? Zna li itko? Hrvatsko bilo, Hrvatska demokratska seljačka stranka, Pravedna Hrvatska, Agrarna Hrvatska... E tu se nekako samonametnula ona Preorana Hrvatska. Na masu ovih s liste može se primijenit alanfordovska fora ‘bolje ispast budala nego ispast iz vlaka’, naime, iz Sabora Pretres tjedna 0 7850 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-03-29 10:39:12 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-03-29 17:51:12 [modified_by] => 3207 [publish_up] => 2024-03-29 17:48:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => To, doduše, neće biti moguće, tu smo stranku izmislili. Inspiriralo nas vrijeme predavanja stranačkih lista. Nemamo pojma tko se sve prijavljuje u utrku. Recimo, Pokret za modernu Hrvatsku. Koji su to? Zna li itko? Hrvatsko bilo, Hrvatska demokratska [metadata] => robots= author= title=Hrvatsko bilo, Pravedna Hrvatska, Agrarna Hrvatska, Preorana Hrvatska... Samo je jedna stranka izmišljena. Pogodite koja page_title=Hrvatsko bilo, Pravedna Hrvatska, Agrarna Hrvatska, Preorana Hrvatska... Samo je jedna stranka izmišljena. Pogodite koja [metakey] => pretres tjedna, izborne liste, Zoram Milanović [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/03\/29\/16936870.jpg","\/images\/slike\/2024\/03\/29\/26862907.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Matija Djanje\u0161i\u0107\/Cropix","Mirko Ferlin\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_16936870_1920.jpg":"1920x1080","k_16936870_1280.jpg":"1280x1280","k_16936870_1024.jpg":"1024x1024","k_16936870_640.jpg":"640x640","k_16936870_480.jpg":"480x480","k_16936870_340.jpg":"340x340","k_16936870_220.jpg":"220x220","o_16936870_1280.jpg":"1280x853","o_16936870_1024.jpg":"1024x682","o_16936870_640.jpg":"640x426","o_16936870_480.jpg":"480x320","o_16936870_340.jpg":"340x226","o_16936870_220.jpg":"220x146","h_16936870_1280.jpg":"1280x854","h_16936870_1024.jpg":"1024x683","h_16936870_640.jpg":"640x427","h_16936870_480.jpg":"480x320","h_16936870_340.jpg":"340x227","h_16936870_220.jpg":"220x147","pp_16936870_1280.jpg":"1280x1628","pp_16936870_1024.jpg":"1024x1303","pp_16936870_640.jpg":"640x814","pp_16936870_480.jpg":"480x611","pp_16936870_340.jpg":"340x432","pp_16936870_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1256","hd_26862907_1920.jpg":"1920x1080","k_26862907_1280.jpg":"1280x1280","k_26862907_1024.jpg":"1024x1024","k_26862907_640.jpg":"640x640","k_26862907_480.jpg":"480x480","k_26862907_340.jpg":"340x340","k_26862907_220.jpg":"220x220","o_26862907_1280.jpg":"1280x837","o_26862907_1024.jpg":"1024x669","o_26862907_640.jpg":"640x418","o_26862907_480.jpg":"480x314","o_26862907_340.jpg":"340x222","o_26862907_220.jpg":"220x143","h_26862907_1280.jpg":"1280x854","h_26862907_1024.jpg":"1024x683","h_26862907_640.jpg":"640x427","h_26862907_480.jpg":"480x320","h_26862907_340.jpg":"340x227","h_26862907_220.jpg":"220x147","pp_26862907_1280.jpg":"1280x1628","pp_26862907_1024.jpg":"1024x1303","pp_26862907_640.jpg":"640x814","pp_26862907_480.jpg":"480x611","pp_26862907_340.jpg":"340x432","pp_26862907_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15625208 Threads: 4 Questions: 3220110487 Slow queries: 7276522 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 236349407 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 45 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/hrvatsko-bilo-pravedna-hrvatska-agrarna-hrvatska-preorana-hrvatska-samo-je-jedna-stranka-izmisljena-pogodite-koja-1376535 [printLink] => /vijesti/hrvatska/hrvatsko-bilo-pravedna-hrvatska-agrarna-hrvatska-preorana-hrvatska-samo-je-jedna-stranka-izmisljena-pogodite-koja-1376535?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 642739 [name] => pretres tjedna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-02 21:21:22 [main_article_id] => 0 [alias] => pretres-tjedna [link] => /tag/pretres-tjedna ) [1] => stdClass Object ( [id] => 315570 [name] => izborne liste [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => izborne-liste [link] => /tag/izborne-liste ) [2] => stdClass Object ( [id] => 753784 [name] => Zoram Milanović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-03-29 14:34:28 [main_article_id] => 0 [alias] => zoram-milanovic [link] => /tag/zoram-milanovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => To, doduše, neće biti moguće, tu smo stranku izmislili. Inspiriralo nas vrijeme predavanja stranačkih lista. Nemamo pojma tko se sve prijavljuje u utrku. Recimo, Pokret za modernu Hrvatsku. Koji su to? Zna li itko? Hrvatsko bilo, Hrvatska demokratska seljačka stranka, Pravedna Hrvatska, Agrarna Hrvatska... E tu se nekako samonametnula ona Preorana Hrvatska. Na masu ovih s liste može se primijenit alanfordovska fora ‘bolje ispast budala nego ispast iz vlaka’, naime, iz Sabora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hrvatsko bilo, Pravedna Hrvatska, Agrarna Hrvatska, Preorana Hrvatska... Samo je jedna stranka izmišljena. Pogodite koja [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/16936870.jpg [galleryCount] => 2 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Matija Djanješić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/16936870.jpg [title] => Matija Djanješić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/03/29/26862907.jpg [title] => Mirko Ferlin/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Pred nama su dva i po tjedna kad će nam izborna kampanja izvirat iz pjata, iako se većina vjerojatno već odlučila za svoju listu na meniju. Teško da bi me u dva i po tjedna neka stranka s moje liste otpisanih okrenula na svoju stranu, osim ako ne napravi trostruki aksl u šljokicama. A to malo ‘ko u nas može osim Zorana Milanovića koji se, međutim, na vrijeme toliko isprevrtao da je u zadnju i sam posustao. Kad je ispravno procijenio da interes za njegove verbalne akrobacije opada, onda je priliku da se predstavi razumnim te i ono što misli napraviti postane li premijer iskoristio u dva TV intervjua.

Štoviše, dojam je da mu se to žurilo učiniti do službenog početka kampanje jer, premda je rekao da unatoč famoznom upozorenju Ustavnog suda do kojega drži kao do lanjskog snijega neće prestati govoriti, vrlo je vjerojatno da će biti malo oprezniji. Čisto radi SDP-a i njihovih lista. Koje su, doduše, bez njegovih figura poput druge postave baleta.

I tako, kao da smo se u ovom radnom tjednu, nakon onih elektrošokova koji su nas zbili u dvije najveće kolone, svi opet pomalo pribrali.

- Smorili su više ti likovi, a da ti pravo rečen, gledan i šta ću ispeć u nedilju. I Milanović i Plenković lipo će kusat za Uskrs, a ja moran triput izbrojat eure za počastit se – govori mi prijateljica.

- Triba navuć spizu jer butige neće radit dva dana, a danas moran nać bokun jeftine ribe. Bakalar in niko neće kupit na one cijene, a snervalo me šta za sipu traže 30 eura i više ka da je oborita. Kad vidin na šta su nas sveli, ja bi sve te naše političare dala u lagum!

PONEDJELJAK: Šteta što izbore nemamo češće, stranačka ekipa bi se bolje vitrila

Da prošlog petka nije bilo ona dva metka u Turudićevu autu, prošli bismo do početka tjedna bez većih vijesti. Pa i ta se ubrzo ispostavila bezveznom, premda su HDZ-ovci poželjeli drukčije. Milanović se već potrudio da nam kaže da je vijest stara mjesec dana, a glavni državni odvjetnik ponovo se predstavio kao grezun. “Boli te qrac”, odbrusio je novinaru Denisu Mahmutoviću kad ga je ovaj pitao zašto ne želi razgovarati. Pozdrave mu ovaj tjedan šalje prijatelj Zdravko Mamić iz BiH.

Uzbuđenja su potrajala oko sastavljanja izbornih lista pa smo imali nešto pobune i ljutnje, pa i uvrijeđenih koji su naprasno napuštali svoje stranke, kao i onih koji su na listama ostali, premda nisu krili da su nezadovoljni. Iznenadio je SDP-ov Tonino Picula, koji se u javnom nastupu odvažio kritizirati ponuđeno mjesto na listi. Njegove stranačke kolege iz Splita ispreskakao je Puljak, a Varaždince Čačić. Ipak, svi su još na okupu, dok je iz istih razloga splitski vijećnik Josip Markotić ekspresno napustio Most.

Kad bismo izbore imali češće, stranačka ekipa bi se bolje vitrila i ispadala ka grinje iz protresenog lancuna.

UTORAK: Vidi se po izbornim listama koliko neke stranke drže do žena

Plenković je odlučio ponavljat da Milanović krši Ustav i izazivat ga da podnese ostavku. A ovaj, ako i jest svakakav, glup nije. Ostavka mu ne pada na pamet. Dapače, do sada smo mogli zaključiti da mu je plan otprilike ovakav: prvo se nada da će postat premijer, a ako to postigne široko mu polje za bit premijer beskonačan broj mandata; ako to ne uspije, ostat će predsjednik i krajem godine na novim izborima ide po drugi mandat; s Pantovčaka ponovno vreba na premijersko mjesto jer ono jamči ostanak na političkoj funkciji sve dok god mu prirodno ne opadne razina testosterona. Uostalom, sam je rekao da mu dio plana nije odustajanje.

Imamo mi takvih koliko hoćeš. I nevjerojatno je kako ni nakon toliko desetljeća istih faca još nismo masovno došli do zasićenja.

Evo, ministar Davor Božinović za nekoliko esdepeovaca rekao je da su isluženi, a oni su tek krenuli u osnovnu kad je on već bio politički kadar.

A nije da nemamo friške ponude. Probilo se u politiku i nešto mladih, energičnih, pametnih, zgodnih... Imamo izvrsnih žena možda više nego ikada. Vidi se po izbornim listama koliko neke stranke drže do njih. Sve sami rogati mužjaci se tuku za vodit nam državu. Jooo, da mi ih je bar pola potaracat.

SRIJEDA: Novinari otkrili - HDZ umirovljenicima dao uskrnicu, ali ajme kome su lovu za to uzeli!

U međuvremenu se naši životi nastavljaju. U pravcu bolesti, siromaštva, nemoći... Šta? Mislite da pretjerujemo? Nimalo. Ovaj tjedan otkrili smo kako se ponašaju ravnatelji škola kad koriste diskrecijsko pravo da nekoga (ne)zaposle, kako se ponašaju roditelji prema učiteljima, kako se odnose bolnice prema pacijentima, kako se država odnosi prema slabima, starima i nemoćnima... Obitelji starih pacijenata na bolničkom liječenju mole da ih ne otpuste s odjela dok se doma ne organiziraju u sanitet.

Jadan je u ovoj zemlji staraca svaki onaj koji nema svoga da mu pomogne. A jadan je i onaj koji im needuciran i nauštrb vlastita života pomaže. Mladi da bi preživjeli odoše daleko, ostade nemoćna starčad. Čak i oni malobrojni koji nemaju problem s novcem, ne mogu naći ispomoć niti mjesto u domu. Najgore je umirućima i najteže oboljelima. Stacionari su prepuni. Ljudi u ovoj zemlji skončavaju kao napušteni psi, ali o tome sada u predizbornim sučeljavanjima neće se govoriti. Brljat će se i lagati kako će svima biti bolje, kako ćemo konačno sa začelja skočiti u red zemalja s pristojnim standardom. Aha, malo morgen!

HDZ umirovljenicima dao uskrsnicu, a lovu za to uzeo asistentima za invalide i socijalnim slučajevima, otkrivaju novinari. Mi sami uzimamo s jednog računa da bismo prelili na drugi pa tako svaki mjesec da bismo preživjeli.

---

image
Mirko Ferlin/Cropix
---

ČETVRTAK: A najzabavniji efekt Milanovićeva upada na žurku je...

Večer ranije Milanović je govorio i govorio, i još bi više bio govorio da ga vješta novinarka N1 nije svako malo zaskakala. Sve on nju pilota da ga prestane gnjaviti oko situacije “što ako”, jer žuri mu se servirati med i mlijeko pred birače. Ipak, najjači mu je odgovor na pitanje kako će osloboditi institucije kad kaže: “Tako da sve HDZ-ovce otpustimo!” Toooo, uzviknuše njegovi fanovi, kao i dobar broj onih koji to nisu, ali stranci koja ovdje vlada 26 godina žele isto. Pa još doda i ovo: “HDZ-ovci su posebna sekta. Osuđeni su za kriminal, treba ih gledati u tom svjetlu.” I ovo: “Onaj tko je došao na mandat, odlazi. Postoji služba i položaj. Svi koji su na položaju moraju se očitovati prema Povjerenstvu za sukob interesa.”

Sve bismo mogli još povjerovati, ali da će se dogoditi toliki prevrat da će naprosto sa svih položaja biti maknuti HDZ-ovci, teško. Iako, upravo najpoštenija bi bila ta vrsta pročešljavanja. Možeš biti i najbolji, ali dok god si drug član, mi to ne znamo.

Problem je što su Milanovića itekako dobro razumjeli i ovi iz sekte, pa je okupljanje na stranačkim procesijama masovno. Drž’te gaće hadezeovci, poruka je s Pantovčaka. I to je zapravo najzabavniji efekt Milanovićeva upada na žurku, pa makar od nje ne bilo ništa.

PETAK: Meni govoriš da mi je bolje? Tako će glasno komentirat oni sa zrnom soli...

Stranke u petak predaju liste. Nemamo pojma tko se sve prijavljuje u utrku. Recimo, Pokret za modernu Hrvatsku. Koji su to? Zna li itko? Hrvatsko bilo, Hrvatska demokratska seljačka stranka, Pravedna Hrvatska, Agrarna Hrvatska, Preorana Hrvatska... Ok, ovu zadnju smo izmislili. Na masu ovih s liste može se primijenit alanfordovska fora “bolje ispast budala nego ispast iz vlaka”, naime, iz Sabora.

Sad ćemo idućih dana slušati naročito o tome tko je za mandata više povećao penzije kao da su porasle ne znam koliko. A slušat će ih najviše penzioneri jer sav njima dostupan društveni život je uglavnom na televiziji. Meni govoriš da mi je bolje, glasno će komentirat ovi sa zrnom soli.

Jer s crkavicama od mirovina trpe od desetog do desetog idućeg mjeseca ka razapeti Isukrst. Sad će za blagdan pojest mrvicu mesa umjesto da su, kao njihovi vršnjaci iz nepokradenih zemalja, u šetnji nekom europskom turističkom metropolom.

Sretan Uskrs svima koji slavite!

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Matija Djanješić/Cropix Mirko Ferlin/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/hrvatsko-bilo-pravedna-hrvatska-agrarna-hrvatska-preorana-hrvatska-samo-je-jedna-stranka-izmisljena-pogodite-koja-1376535 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=37324be04b96160e843bfc52ca3c5ee267063fb3 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hrvatsko+bilo%2C+Pravedna+Hrvatska%2C+Agrarna+Hrvatska%2C+Preorana+Hrvatska...+Samo+je+jedna+stranka+izmi%C5%A1ljena.+Pogodite+koja&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fhrvatsko-bilo-pravedna-hrvatska-agrarna-hrvatska-preorana-hrvatska-samo-je-jedna-stranka-izmisljena-pogodite-koja-1376535 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fhrvatsko-bilo-pravedna-hrvatska-agrarna-hrvatska-preorana-hrvatska-samo-je-jedna-stranka-izmisljena-pogodite-koja-1376535 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => To, doduše, neće biti moguće, tu smo stranku izmislili. Inspiriralo nas vrijeme predavanja stranačkih lista. Nemamo pojma tko se sve prijavljuje u utrku. Recimo, Pokret za modernu Hrvatsku. Koji su to? Zna li itko? Hrvatsko bilo, Hrvatska demokratska seljačka stranka, Pravedna Hrvatska, Agrarna Hrvatska... E tu se nekako samonametnula ona Preorana Hrvatska. Na masu ovih s liste može se primijenit alanfordovska fora ‘bolje ispast budala nego ispast iz vlaka’, naime, iz Sabora [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPretres tjedna

Hrvatsko bilo, Pravedna Hrvatska, Agrarna Hrvatska, Preorana Hrvatska... Samo je jedna stranka izmišljena. Pogodite koja

Piše Silvana Uzinić
29. ožujka 2024. - 18:48

Pred nama su dva i po tjedna kad će nam izborna kampanja izvirat iz pjata, iako se većina vjerojatno već odlučila za svoju listu na meniju. Teško da bi me u dva i po tjedna neka stranka s moje liste otpisanih okrenula na svoju stranu, osim ako ne napravi trostruki aksl u šljokicama. A to malo ‘ko u nas može osim Zorana Milanovića koji se, međutim, na vrijeme toliko isprevrtao da je u zadnju i sam posustao. Kad je ispravno procijenio da interes za njegove verbalne akrobacije opada, onda je priliku da se predstavi razumnim te i ono što misli napraviti postane li premijer iskoristio u dva TV intervjua.

Štoviše, dojam je da mu se to žurilo učiniti do službenog početka kampanje jer, premda je rekao da unatoč famoznom upozorenju Ustavnog suda do kojega drži kao do lanjskog snijega ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 07:31