StoryEditorOCM
Hrvatskaposljednji prebjeg

Brat saborske zastupnice i bivši poslodavac Josipe Rimac se nije javio na odsluženje zatvorske kazne. Otišao je u BiH

Piše Nikola Patković/ jl
12. veljače 2024. - 17:41

Tomislav Opačak, kontroverzni poduzetnik iz Slavonskog Broda nije se javio na odsluženje osmomjesečne zatvorske kazne u kaznionicu u Požegi, gdje je trebao doći 8. siječnja 2024. godine, a prema pisanju portala Telegram, Opačak se poput brojnih drugih hrvatskih državljana s dvojnim državljanstvom Bosne i Hercegovine, sklonio u susjednu nam državu, kako bi izbjegao odlazak u zatvor.

Opačku je, naime, 22. prosinca 2023. godine sa Županijskog suda u Slavonskom Brodu poslana obavijest da se 8. siječnja javi u kaznionicu u Požegi zbog izdržavanja kazne, a kako se on tamo nije pojavio, iz Uprave za zatvorski sustav su 9. siječnja obavijestili sud da se Opačak nije pojavio.

Policijski službenici PU brodsko-posavske potražili su ga 11. siječnja na kućnoj adresi, ali tamo ga nije bilo. Sada se pojavila informacija da se Opačak sklonio u u mjesto Bijelo Brdo kod Dervente, gdje njegov otac ima obiteljsku kuću.

Podsjetimo, Opačak je u srpnju prošle godine na temelju nagodbe s USKOK-om osuđen na zatvorsku kaznu zbog prijetnji i iznuđivanja Veselka Lovrića (19), zaposlenika njegove tvrtke Poduzeće za ceste d.o.o. iz Slavonskog Broda.

Nije mu to, doduše, bila prva ni jedina osuđujuća presuda, jer je početkom 2022. godine na Općinskom sudu u Dubrovniku nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora za prijevaru pri kupnju kontrolnog paketa dionica građevinske tvrtke Ragusa.

Također je krajem 2021. godine na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu osuđen na sedam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine, zbog prijetnji gradonačelniku Slavonskog Broda Mirku Duspari...

Opačak je, inače, brat bivše SDP-ove, a danas nezavisne saborske zastupnice Marine Opačak Bilić. Zanimljivo je i kako su svojevremeno u njegovoj tvrtki bili zaposleni bivša HDZ-ova državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Pleslić (prije Rimac) te bivši HDZ-ov gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:36