StoryEditorOCM
Crna kronikaZAVRŠILI NA BILICAMA

Splićaninu i Sinjanki zatvor jer su vozili s poništenom vozačkom dozvolom; policija predlaže i trajno oduzimanje vozila

Piše Marko Didić
7. ožujka 2024. - 15:49

Zbog nepoštivanja prometnih zakonskih propisa dvoje ljudi je trenutno u ćeliji na splitskim Bilicama.

Petnaest dana zatvora odredio je sud 34-godišnjoj vozačici sa sinjskog područja koja je, iako je bila pod zabranom upravljanja vozilom B kategorije, ponovno prekršila nekoliko prometnih propisa, doznaje se u četvrtak splitskoj policiji.
U prekršaju su je otkrili sinjski policajci, u srijedu oko 11 sati, prilikom provođenja nadzora i kontrole prometa u Otoku Dalmatinskom.

Vozačica u Peugeotu zaustavljena je 6. ožujka dok joj je zbog negativnih bodova bila poništena vozačka dozvola te je imala zabranu polaganja vozačkog ispita do 7. studenog 2024 godine. Kada neka osoba skupi 12 negativnih bodova u dvije godine, kao u ovom slučaju, mora ponovno polagati vozački ispit kao da nikad i nije imala dozvolu te na to mora čekati pune dvije godine od poništavanja.

S obzirom na opravdanu sumnju da bi 34-godišnjakinja mogla nastaviti s činjenjem teških prometnih prekršaja, jer je dosad tri puta pravomoćno prekršajno sankcionirana zbog teških prometnih prekršaja, ona je nakon dovršenog istraživanja odvedena na Općinski prekršajni sud, a policija je u optužnom prijedlogu predložila izricanje zatvorske kazne, izricanje zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije i trajno oduzimanje vozila.

Nakon razmatranja optužnog prijedloga, sud je 34-godišnjakinji odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana, nakon čega je odvedena u splitski zatvor.

Tamo je završio i 36-godišnjak koji je u Nissanu micro, čiji je vlasnik njegova majka, zaustavljen u Gundulićevoj ulici u Splitu, a imao je isti problem kao i njegova "kolegica" po činjenju prometnih prekršaja. I njemu je zbog negativnih bodova poništena vozačka dozvola, a pravo polaganja bi stekao sredinom prosinca ove godine. I njemu je određeno zadržavanje od petnaest dana na Bilicama.

Policija je i u jednom i u drugom slučaju predložila trajno oduzimanje vozila i ukoliko presuda postane pravomoćna ovi recidivisti bi lako mogli ostati bez automobila koji idu ili na licitaciju, a novac u državni proračun ili se poklanjaju državnim tijelima, udrugama ili institucijama.

- Da su ova vozila veća možda bi ih uzela i policija ili neka inspekcija, ali kako se radi o manjim automobilima ići će na prodaju - rekao nam je čovjek upućen u ovu problematiku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:48