StoryEditor
Crna kronika australski sud osudio pedofila

Hrvat tjerao dijete na oralni seks

Piše PSD.
12. ožujka 2008. - 16:17

I Karapandzk je  u kartoteci osuđenih pedofila (R)
Dokazano je da ste s namjerom, podmuklo i tajno iskoristili djevojčicu, i to pred očima osoblja crkve i škole tijekom punih pet godina. Ona će, nažalost, morati trajno živjeti s posljedicama vašeg stravičnog čina... - obrazloženje je presude kojom je sudac David Smith u australskom Adelaideu osudio na devet godina zatvora Hrvata Matu Karapandzka za nedjelo koje je počinio u razdoblju od 1981. do 1986. godine. Unatoč poodmakloj životnoj dobi (77 godina) sudac nije pokazao milost za nedjela koja je opisao kao “arogantne i životinjske”.

Osuđeni je, naime, tijekom tih pet godina fizički i seksualno zlostavljao tada dvanaestogodišnju djevojčicu, prisiljavajući je na oralni i analni seks, i to u katedrali u kojoj je radio kao čistač. Svoju “velikodušnost” je pokazivao u trenucima kada bi djevojčicu “nagradio” s nekoliko dolara (najčešće desetak) za dobivene “usluge”...

- Drago mi je što je pravda zadovoljena, i što njegovi odvjetnici nisu uspjeli dokazati da je neuračunljiv. Još draže mi je da se takav čovjek više neće šetati ulicama grada i što više neće moći zlostavljati drugu djecu... - kazala je nakon izricanja presude žrtva, danas žena u četrdesetim godinama života.

I. Kaleb

Izdvojeno

12. srpanj 2020 22:55