StoryEditorOCM

Srbi objavili novu listu, Novak Đoković tek na osmome mjestu, a na broju jedan je - Aleksandar Vučić

Piše Sport SD
18. ožujka 2024. - 11:48

Dok se svijet pita što i kako dalje planira Novak Đoković nakon preranog ispadanja u Indian Wellsu, srpski Blic objavio je novu rang listu. A Đoković je na njoj tek - osmi.

Nije, ajde, još došlo do toga da je Novak osmi na ATP listi, već je redakcija Blica sastavile listu najmoćnijih Srba, a Đoković je tu na visokom osmom mjestu.

- Čovjek koji je u protekloj godini postao personifikacija cijelog sporta oborio je još jedan rekord, za mnoge nedodirljiv - probio je magičnu granicu od 400 tjedana na prvom mjestu ATP liste. I što dalje reći, kad Novak ne namjerava stati? U 2023. godini osvojio je sedam trofeja - tri Grand Slama, Završni Masters u Torinu, Adelaideu, Cincinnatiju i Parizu, završivši godinu na prvom mjestu po osmi put u karijeri. Rekorder je po broju Grand Slam naslova, ima ih čak 24, dva više od prvog pratitelja Rafaela Nadala. A od ostalih rekorda drži i onaj po broju masters naslova (40), prvom mjestu na kraju godine (8), najviše pobjeda nad igračima iz top 10 (257), najviše bodova zabio u jednoj sezoni (16.950)... najstariji broj 1 ATP liste na kraju godine, najstariji prvak Završnog Mastersa... I tko zna koliko još važnijih ili manjih stavki u njegovoj knjizi rekorda - piše Blic.

Na prvom je mjestu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a slijede dosadašnja premijerka Ana Brnabić te ministarobrane Miloš Vučević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:08