StoryEditorOCM
Više od sportavelika cifra

Otkriveno bogatstvo Darija Srne, evo koliko točno vrijedi legenda Hajduka i Hrvatske

Piše D. Ka.
18. travnja 2024. - 17:22

Darijo Srna trenutno je direktor nogometa u ukrajinskom Šahtaru, klubu u kojem je igrao 15 godina i za koji je upisao preko 500 nastupa, stekavši status legende. Prve seniorske godine je proveo u Hajduku, prije nego se 2003. uputio za Donjeck. Igračku karijeru je završio u talijanskom Cagliariju.

Osim u Ukrajini, Srna je legenda i u Hrvatskoj, velik trag ostavio je u Hajduku i reprezentaciji, za koju je upisao 134 nastupa u kojima je zabio 22 gola. 

Osim što je briljirao kao igrač na poziciji desnog beka, odlično mu ide kao direktoru nogometa (ekvivalent sportskom direktoru). Realizirao je nekoliko velikih izlaznih transfera, uz to, Šahtar drži prvo mjesto na tablici prvenstva, predvođen drugim Hrvatom, Marinom Pušićem.

Srna je visoko cijenjeno ime u svijetu nogometa, a portal CA Knowledge je izračunao i neto vrijednost bogatstva bivšeg hajdukovca i vatrenog. Po podacima CA Knowledgea ukupna vrijednost Srne je sedam milijuna dolara, uz godišnja primanja od  pola milijuna dolara.

Nije poznato koji je izvor ovom podatku, lako je moguće da je bogatstvo Darija Srne daleko veće od navedene brojke.

Na portalu su izračunata bogatstva i drugih nogometaša, pa je tako vrijednost Luke Modrića procijenjena na 80 milijuna dolara.

Portal CA Knowledge je specijaliziran za procjene bogatstava poznatih. Osim sportaša, tu su glumci, političari, autori i mnogi drugi. Svakodnevno se objavljuju i top liste najbogatijih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:01