StoryEditorOCM
Više od sportarenesansni čovjek

Melnjak nas je iznenadio, otkrio čime bi se bavio da nije nogometaš: ‘Faks je još zamrznut. Hobiji? Kuhanje, ribolov...‘

Piše Jelena Banovac
10. veljače 2024. - 22:31

Prošle srijede, glasovima čitatelja Slobodne Dalmacije i odlukom sportskih novinara Slobodne Dalmacije u kategoriji najbolja momčad pobjednik ovogodišnjeg izbora bio je Hajduk. 

Dario Melnjak već je tri sezone jedan od najkonstantnijih igrača Hajduka i praktički nezamjenjiv na poziciji lijevog beka. Do ozljede koljena odigrao je 93 od 94 moguće utakmice za Hajduk. 

Uz predsjednika Lukšu Jakobušića te suigrača Krovinovića, Melnjak je bio jedan od Hajdukovih predstavnika. 

Iako je trenutno u procesu oporavka, Hajduku očito dopridonosi na druge načine. Jedan od njih je naravno odgovorima na naša pitanja.

Moramo priznati da se Dario pokazao jako ugodnim sugovornikom, a što nam je to otkrio, čitajte u sljedećim redovima.

Puno puta smo čuli i pomislili, ‘Što bi bilo kad bi bilo?‘. Zato smo ga pitali:

- Da se ne baviš sportom, čime bi se bavio?

Možda bi neki od nas zastali, ili bi nam trebala minuta da dođemo do tog odgovora, ali simpatični Hajdukovac nije jedan od tih.

- Kad ne bih bio nogometaš, najvjerojatnije bi bio učitelj razredne nastave. To sam i krenuo na faks, ili možda bi se prebacio i bio odgojitelj, dvoumio sam se. Na kraju sam odlučio zamrznuti faks, bavit se samo nogometom. Sad je to ostalo zamrznuto, a nogomet je još uvijek aktualan.

Dobili smo neočekivan odgovor stoga smo odlučili kopati malo dublje jer to je ono što novinari rade.

Zanimalo nas je ima li naš hajdukovac, skriveni talent?  

Ovaj odgovor za razliku od prethodnoga nije bio tako jednostavan, jer kao što je istaknuo:

- Volim puno toga, imam stvarno puno hobija od kuhanja, sad sam krenuo i s nekim ribolovom. Imam malo više vremena pored treninga,volim se baviti svime, svim sportovima.

Kako smo već prenijeli, moguće je da se Melnjak vrati prije završetka sezone, ne preostaje nam ništa osim držanja figa da se navedeno obistini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:15