StoryEditorOCM
Strani nogometzvuči nestvarno

Šok iz Engleske: dva prvaka Europe izbacuju u drugu ligu? Nije nemoguće, tvrdi ugledni odvjetnik, ali postoji ‘caka‘...

Piše I. R.
18. studenog 2023. - 13:02

Svijet nogometa iznenadila je jučer vijest o oduzimanju bodova engleskom Premierligašu Evertonu. Klubu iz Liverpool oduzeto je, naime, 10 bodova zbog kršenja pravila o održivosti i profitu lige. Čelnici saveza izrekli su tako drakonsku kaznu koja je Everton opet vratila u zonu ispadanja. Pali su na 19. mjesto sa samo četiri boda koliko ima i posljednji Burnley.

Očekuje se kako će iz kluba uložiti žalbu, a u svom priopćenju naveli su kako će pozorno pratiti što će se događati s ostalim klubovima koji su pod istragom. Sporni su još Manchester City i Chelsea zbog kršenja financijskog fair playa. Najveća istraga vodi se protiv Građana koji su optuženi po čak 115 točaka. Ali odluke i dalje nema. A neće je ni biti još barem dvije godina kako tvrdi londonski The Times.

Stefan Bronson, odvjetnik koji savjetuje Manchester City u ovom slučaju tvrdi kako bi Chelsea i City mogli proći puno gore od Evertona, a ističe da bi sankcije mogle dovesti i do izbacivanja iz lige. Zamislite samo to... Prvaci Europe u Championshipu... Ili još niže? No, ta odluka vjerojatno neće pasti tako skoro. Ni blizu kao ona koja je pogodila Everton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:52