StoryEditor
Strani nogometbožanstvo

Predsjednik Napolija najavio je da će stadion ubuduće nositi Diegovo ime: Ispravno je nazvati San Paolo po tebi kako bi i dalje bio s nama

26. studenog 2020. - 17:48
Mario Laporta/AFP

Za Diegom Maradonom tuguje i Napulj. Grad koji je osamdesetih godina prošlog stoljeća omaleni Argentinac vinuo u nebesa osvojivši s Napolijem jedina dva naslova prvaka Italije, do dana današnjeg ostao je slijepo odan svom heroju. I bit će tako za sva vremena.

Kao krunski dokaz privrženosti grada, predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis najavio je da će stadion San Paolo ubuduće nositi Diegovo ime.

- Ispravno je nazvati San Paolo po tebi kako bi i dalje bio s nama kao svjedok sjajnog puta kojim je ovaj tim krenuo. Tvoje su godine bile neizbrisive u sjećanjima Napolitanaca. Simbol željenog iskupljenja i željenog uskrsnuća – napisao je gazda Napolija u pismu objavljenom na službenim stranicama kluba.

- Dragi Diego, ostavljaš veliko svjedočanstvo onoga što čovjek jest sa svom svojom ranjivošću, snagom, ljubavlju za život i za svog susjeda. Jedinstven i neponovljiv prvak. Tvoje slabosti, tvoje mrlje, tvoje pogreške su jednake tvojoj neizmjernoj veličini. Mnogi su rekli da to predstavlja sintezu genija i nesmotrenosti. Slikar lopte: jedinstveni potezi kista najvećih umjetnika u Louvreu. Poput nemirnog Caravaggia kojem se neumitnost i nepromišljenost opraštaju zbog neizmjerne veličine. Hvala ti, Diego. Ti si bio i ostat ćeš sa svima nama – dodao je De Laurentiis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. siječanj 2021 06:17