StoryEditor
Strani nogometdvije faze

Njemački nogometni savez produljio ljetni prijelazni rok do 5. listopada s obzirom na posljedice koje će na kalendar ostaviti kriza

Piše Hina
29. lipnja 2020. - 18:43
Kai Pfaffenbach/AFP

Njemački nogometni savez (DFB) odlučio je u ponedjeljak produljiti ljetni prijelazni rok do 5. listopada s obzirom na posljedice koje će na kalendar ostaviti kriza s koronavirusom.

'Mercato' će biti otvoren na samo jedan dan 1. srpnja, a zatim ponovno od 15. srpnja do 5. listopada, objavio je DFB čija je odluka donesena u dogovoru s Njemačkom nogometnom ligom (DFL) i FIFA-om koja je i preporučila nacionalnim savezima produljenje prijelaznog roka.

Tržište će tako biti zaključeno dan prije krajnjeg datuma za registraciju igrača za Ligu prvaka 6. listopada.

Otvaranje prijelaznog roka 1. srpnja poslužit će samo za registraciju već najavljenih transfera, a igrači na koje se to odnosi smijet će igrati za svoj novi klub tek od početka sezone 2020./2021.

Druga faza prijelaznog roka je usklađena s promjenama koje je izazvala pandemija Covida-19 - završecima nacionalnih prvenstava tek u srpnju i kasnijim počecima nove sezone. Početak sezone 2020./2021. za Bundesligu je predviđen sredinom rujna.

Izdvojeno

01. kolovoz 2020 19:29