StoryEditor
Strani nogometžestoki protivnik

Legendarni Ronaldo smatra da se previše žuri: Brazil je na vrhuncu epidemije i pogreška je razmišljanje o povratku nogometa

Piše Hina
18. lipnja 2020. - 20:27
Miguel Medina/AFP

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldo (43) smatra kako se povratak brazilskog nogometa nakon tromjesečne pauze zbog pandemije koronavirusa događa prerano.

- Protiv sam povratka brazilskog nogometa s obzirom na situaciju u kojoj se zemlja trenutno nalazi - rekao je na Ronaldo.

- Brazil slijedi primjere drugih zemalja u Europi, ali ne uzima pandemiju u obzir - dodao je legendarni napadač.

Lokalna liga u državi Rio de Janeiro, poznata kao Carioca prvenstvo, postala je prva državna liga u Brazilu koja se ponovno pokrenula u četvrtak. Međutim, najbolji klubovi Fluminense i Botafogo napali su odluku o povratku kao preuranjenu, a Ronaldo se složio.

- Brazil je na vrhuncu epidemije i pogreška je razmišljanje o povratku nogometa - kazao je "Il fenomeno".

Španjolska, gdje Ronaldo posjeduje Real Valladolid, ponovno je pokrenula državno prvenstvo prošli tjedan, ali je bivši napadač Barcelone i Real Madrida istaknuo kako je to učinjeno tek nakon izravnavanja krivulje.

- Prvenstvo se ovdje pokrenulo tek kad smo imali potpunu sigurnost u gradovima i zajednicama i kada je broj zaraženih pao - rekao je.

Brazil je do sada zabilježio najviše smrtnih slučajeva od COVID-19 od bilo koje druge nacije, osim Sjedinjenih Država, više od 46.000 preminulih uz skoro milijun zaraženih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. listopad 2020 18:37