StoryEditorOCM
Strani nogometobiteljsko nasilje

Izbjegnuta velika tragedija, policija privela poznatog nogometaša jer je pokušao zadaviti maloljetnu sestru

Piše R. R.
6. lipnja 2023. - 08:00

Policija je u pariškom predgrađu Elancourt uhitila poznatog alžirskog nogometaša Ishaka Belfodila, koji je bio član brojnih poznatih europskih klubova.

Francuska novinska agencija objavila je da je policija lišila slobode 31-godišnjeg nogometaša koji je pokušao zadaviti svoju 16 godina mlađu sestru. Razlozi obiteljske svađe, koja je umalo završila teškom tragedijom, nisu poznati, no policija javlja da Belfodilovoj sestri neće trebati liječnička pomoć, unatoč vidljivim znakovima davljenja.

Belfodil je napadač rođen u Francuskoj, upisao je 19 nastupa za alžirsku reprezentaciju, a iza njega je vrlo raznolika nogometna karijera u kojoj je s 31 godinom promijenio već 12 različitih klubova.

Kao bivša velika nada Lyona dogurao je i do prve momčadi milanskog Intera, a kasnije je u Europi igrao za Parmu, Standard Liege, Werder, Hoffenheim i Herthu. Trenutno je član katarskog Al Gharafa.

Ishak Belfodil je igrao za sve mlađe uzraste Francuske, a na kraju je u seniorskoj karijeri nastupao za Alžir i za koji je postigao dva gola. Najveći trag ostavio je u dresu Hoffenheima, a imao je zapaženu ulogu i u Parmi u sezoni 2012/13.

Njegova ozlijeđena sestra, koja je i pozvala policiju, još nije podnijela tužbu protiv njega, dok tužilaštvo u Versaillesu ima 48 sati za odlučiti što će uraditi. Istraga o ovom slučaju je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:48