StoryEditorOCM
Strani nogometVARDY ZOVE NA PARTY

Bajka je živa! Klub koji je šokirao nogometni svijet i pokorio bogate velikane vraća se na najveću scenu

Piše M. Bi.
27. travnja 2024. - 10:37

Sjećate se, a kako se ne bi sjećali te 2016. godine, kada je mali Leicester šokirao Englesku i cijeli nogometni svijet i pored prebogatih velikana engleskog nogometa postao prvak...

Bila je to prava nogometna bajka za sve ljubitelje nogometa, bajka koja nas je na trenutak uvjerila da nije sve u novcu. Ali, zato i jest – bajka.

No, nakon godina slave, jer Leicester nije bio jak samo te sezone, "lisice" su pet godina bile u vrhu Premiershipa, pa čak i na samome vrhu, klubu se dogodilo najgore: jedna loša sezona i ispadanje u niži rang, u Championship.

Srećom, nije se Leicester dugo zadržao u tom društvu koje i inače vrvi nekadašnjim velikanima engleskog nogometa, vratio se Jamie Vardy, a vratio se i klub u Premiership.

Dva kola prije kraja Leicester je osigurao povratak u društvo najboljih. Za drugo mjesto, koje također izravno vodi u Premiership, bore se Ipswich s najboljim izgledima (89 bodova, još tri utakmice), Leeds koji je sve uprskao u zadnjih pet kola osvojivši samo četiri boda (90 bodova, još jedna utakmica), te Southapmton s 84 boda i dvije utakmice do kraja.

Veselimo se povratku velikog/malog Leicestera u Premiership!

image

Kasey McAteer, igrač "lisica"

Afp
image

Opet će Jamie Vardy slaviti golove u Premiershipu

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:46