StoryEditor
Ostalotrofejni klub na neretvi preuzela upraviteljica

Rukometni Metković u stečaju

Piše PSD.
25. ožujka 2008. - 12:03

Od 13. ožujka 2008. godine nad Rukometnim klubom Metković otvoren je stečajni postupak na Trgovačkom sudu u Dubrovniku. Metkovski klub ostao je bez svih organa upravljanja, a vodstvo je preuzela Zdenka Marušić kao stečajna upraviteljica.
 

Postupak je otvoren zbog zahtjeva odvjetnika bivšeg igrača Siniše Markote da mu se isplati dug od oko sto tisuća kuna, koji je sa kamatama narastao na oko 250 tisuća kuna. Inače, klub je bez ikakve imovine i sa blokiranim žiro-računom.

- Dug prema Markoti pokrenuo je stečaj, ali to nije jedino naše dugovanje. Žiro-račun kluba je blokiran oko tisuću dana te nije bilo ni načina da se ovaj problem riješi. Klub bez obzira što je u stečaju, nastavlja sasvim normalno sa radom, natjecanjima, sigurno do završetka ove natjecateljske sezone. Rad kluba je u rukama stečajne upraviteljice. Stečajni postupak se neće održati dok traje regularna sezona, a prva rasprava na Trgovaèkom sudu bit će 15. svibnja. Ostaje otvoreno pitanješ to se može dogoditi s klubom nakon završetka stečajnog postupka - rekao nam je Miće Glavinić, do raspuštanja član Upravnog odbora.

O trenutačnom pravnom položaju najtrofejnijeg metkovskig kluba upoznati su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Hrvatski olimpijski odbor, te Hrvatski rukometni savez.
- Imamo čvrstu potporu, posebno HRS-a, ali i iz Ministarstva da klub zbog ovog postupka neće doživjeti pad u niži stupanj natjecanja. Nažalost, u ovom trenutku je teško ocijeniti u kojem će se pravcu voditi stečajni postupak - kazao nam je Slobodan Batinović, dosadašnji predsjednik kluba.

Ono što je Hajduk izbjegao, nadvilo se nad RK Metković ali je u ovom trenutku ipak teško procjeniti kakva je budućnost kluba.

BOŽIDAR LOVRIĆ

Izdvojeno

11. srpanj 2020 13:58