StoryEditorOCM
Košarka‘igrač ekstrema‘

Zanimljiv slučaj Marija Hezonje zadivio španjolske medije: ‘Izbačen u tučnjavi, a navijač je Partizana‘

Piše SPORT SD
2. svibnja 2023. - 14:49

Ne pamtimo kada je posljednji put jedan košarkaški euroligaški okršaj zaintrigirao javnost kao što je to napravio onaj Partizana i Real Madrida. Tome je, nažalost, najviše pridonio totalni kaos kojem smo svjedočili prošloga tjedna u glavnome gradu Španjolske i stoga nas nimalo ne čudi da su brojne oči košarkaške Europe danas uprte prema beogradskoj Areni u kojoj će Partizan dočekati Kraljevski klub od 20.30 sati, pišu Sportske novosti.

Masovna tučnjava iz Madrida već je danima jedna od glavnih košarkaških tema te je skoro pa u potpunosti zasjenila sjajne izvedbe beogradskog sastava koji se iz Španjolske u Srbiju vratio s dvije pobjede iz prva dva okršaja u ovoj seriji.

Madriđane će večeras dočekati paklena atmosfera, navijači Partizana već su im pripremili ‘dobrodošlicu‘, a u čitavom gostujućem sastavu možda postoji tek jedan igrač prema kojem domaća publiku možda i neće biti baš toliko žestoka. Radi se o Mariju Hezonji, hrvatskom košarkašu koji nikada nije skrivao simpatije prema beogradskom klubu. A da je poštovanje obostrano, već su pokazali i navijači Partizana koji su ga krajem ožujka dočekali uz ovacije, a potom i nakon utakmice pozvali da se priključi njima najdražem klubu.

Hezonja je zbog svega navedenog posebna priča ovog košarkaškog okršaja kojem su veliki tekst posvetili i Španjolci.

"Zanimljiv slučaj Marija Hezonje: Izbačen u tučnjavi... i navijač je Partizana",osvanulo je na naslovnici ugledne Marce koja ‘Super Marija‘ opisuje kao "igrača ekstrema, u najmanju ruku talentiranog i sposobnog promijeniti tijek bilo koje utakmice".

Španjolci ističu i kako Chus Mateo, glavni trener Real Madrida, Hezonju ne koristi onoliko koliko bi mogao, a dodaju i kako je riječ o igraču kojeg "voli Partizanova javnost".

"Nikad nije krio svoje simpatije prema balkanskom velikanu, a uz to je priznao da mu je tamo bio san zaigrati", podsjeća Marca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 03:59