StoryEditorOCM
Košarkabrza reakcija

Vranković je nezadovoljan izjavama bivšeg izbornika: ‘Ispada da smo Dino i ja pali s Marsa...‘

Piše Tvrtko Puljić/SN
14. lipnja 2023. - 10:29

Stojku Vrankoviću, bivšem predsjedniku HKS-a nije se dopala konstatacija Veljka Mršića, bivšeg izbornika i sadašnjeg trenera Breogana koju je izrekao u intervjuu za SN. Naime, Mršić je objasnio kako je otišao u Španjolsku, jer "pitanje je bih li uopće vodio Hrvatsku na Eurobasketu, s obzirom da je sve upućavalo kako će doći do smjene" - pišu Sportske novosti.

- To jednostavno nije istina - tvrdi Vranković i nastavlja:

- U trenutku kad smo imenovali, i to na moju inicijativu, jer on je bio moj odabir, Veljka Mršić, on je obavljao funkciju sportskog direktora u Cedeviti. U razgovoru s klubom uspio se izvući i preuzeti Hrvatsku. Odradio je dobar posao na Ljetnoj ligi u Las Vegasu, kasnije i uvjerljivo prošao na Eurobasket, no uslijedile su olimpijske kvalifikacije u Splitu, koje, ruku na srce nisu bile dobro. Iako je bilo pritisaka, i tada sam ga osobno zaštitio, stao iza njega i on je nastavio svoj posao. Nakon dvije utakmice kvalifikacija za SP, poraza od Slovenije i Finske, nazvao me je i kazao da ima ponudu iz Španjolske. Da nije otišao u Španjolsku, Veljko Mršić bi, i to je jedan kroz jedan, vodio Hrvatsku na Eurobasketu prošlo ljeto, jer mu je uostalom i ugovor sa Savezom trajao do tog natjecanja.

Vranković je nadalje želio pojasniti još neke stvari vezane uz izbornički mandat Veljka Mršića.

image

Veljko Mršić

Jure Mišković/Cropix

- Kad nam je rekao da mu opseg posla s reprezentacijom premali, i da ima ponudu Zadra, iako znate da sam igrao za Zadar i vezan sam za taj klub, pa nisam bio u jednostavnoj poziciji, dobio je dopuštenje da vodi reprezentaciju i Zadar. Iako je to bilo suprotno mojim postulatima. Kad je osvojio dvostruku krunu sa Zadrom, mogao je, s obzirom na moje lobiranje dobiti priliku za igrati skupinu Lige prvaka, a zašto je Zadar nije igrao, to nije pitanje za mene. Tada su mogli dobiti samo na račun igranja Lige prvaka 130.000 eura od HKS-a i još 40.000 eura od FIBA-e. Nadalje, želio bih tu podvući kako je Damir Mulaomerović bio logično rješenje za izbornika nakon odlaska Mršića. Nikada mu neću zaboraviti kako je tada došao u Savez, na sastanku smo bili Dino Rađa, Nikola Rukavina, Joke Vranković i ja, a Mula je kazao, "znam sam jedno, ja vas neću nikada izdati". I na tome mu skidam kapu.

Na kraju, Vranković je još nešto želio reći.

- Imam još jedno pitanje, bi li Mršić dobio ugovor u Španjolskoj da je ostao sportski direktor Cedevite? Ispada da smo Dino i ja pali s Marsa, a mi smo ipak igrali košarku i to nešto bolje nego ju je igrao Mršić - zaključio je bivši predsjednik HKS-a, koji je odstupio sa svoje pozicije nakon Eurobasketa, dodajući da je preuzeo Savez u velikim dugovima, a danas je on financijski stabilan, a uskoro se ulazi i u nove urede, jer su oni dosadašnji stradali u potresu i nisu funkcionalni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:07