StoryEditorOCM
KošarkaKOŠARKA

Makarski turnir ‘Pozdrav ljetu‘ Posušacima, domaća Amfora trenera Nenada Videke završila na 5. mjestu

Piše Mladen Bagić
28. lipnja 2023. - 20:30

Mladi košarkaši Posušja pobjednici su tradicionalnog turnira "Pozdrav ljetu", u uvijek uzornoj organizaciji makarskog košarkaškog kluba Amfora.

Gradska dvorana i otvoreni lijepo uređeni teren GSC-a bili su poligon za ukupno 36 utakmica koliko ih je odigralo 9 ekipa uzrasta kadeta (2007. i mlađi).

Podijeljeni u tri skupine, Posušje, Hermes Analitica i Vindija su izborili 1. mjesta i prolaz u finalni dio, u kojem su Posušaci u trokutu ostvarili dvije tijesne pobjede, dovoljne za pobjednički pehar, dok su Varaždinci s poenom razlike dobili Zagrepčane u utakmici za 2. mjesto.

image

Utakmica odluke između Posušja i Vindije

Privatni album

Domaćin Amfora koju je vodio Nenad Videka je u konačnici završila na 5. mjestu. Pobijedili su Makarani u skupini baš Posušje (49:45), izgubili od Karlovčana (72:74), da bi ostvarili još pobjedu (Lions 70:52), a identičnim rezultatom izgubili od Donjeg Vakufa.

Trener Amfore Nenad Videka: - S dvije pobjede i dva poraza smo u konačnici peti, s tim da smo u skupini pobijedili kasnijeg pobjednika, a finale smo ispustili nes(p)retnim porazom od Karlovčana. Ukupno sam ipak zadovoljan nastupom, a sam turnir je imao svoje draži, vrijeme je učinilo da i publike bude svaki dan, pogotovo na otvorenom terenu sportskog centra.

Amfora: Bušelić, J. Jurjević, Radalj, E. Cvitanović, M. Jurjević, Turina, Agić, Palavra, Gojak, Srzić, B. Cvitanović, Knezović.

Finalna skupina: Hermes – Vindija 79:80, Hermes – Posušje 59:62, Posušje – Vindija 49:47.

Konačan poredak: 1. Posušje, 2. Vindija, 3. Hermes Analitica, 4. ŠK Never (Donji Vakuf), 5. Amfora, 6. Lions (Tuzla), 7. Šanac (Karlovac), 8. Čapljina, 9. Zrinjski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 04:47