StoryEditorOCM
Hajdukoštar odgovor

Torcida odgovorila HNS-u na kazne i Mokošicu: ‘Maknite svoje prljave ruke...‘

Piše SPORT SD
22. veljače 2024. - 20:00

Hajduk je u protekla dva kola HNL-a zaradio kazne u ukupnoj vrijednosti od 23.850 eura, A čak 10 tisuća otpada samo na transparent crne boje s bijelim križem i bijelim natpisom “MOKOŠICA WHITE BOYS“.

"Kažnjava se i zato što su pripadnici navijačke skupine Torcide na sjevernoj tribini u 20. minuti istaknuli transparent crne boje s bijelim križem i bijelim natpisom “MOKOŠICA WHITE BOYS“, te je isti transparent bio istaknut do kraja utakmice, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 5.000 eura...  tako je glasio dio priopćenja nakon 22. kola, a slično i nakon 23.

Sada se glede kazni oglasila i Torcida priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

"Ovim putem obraćamo se cjelokupnoj javnosti povodom još jedne apsurdne predstave u režiji Hrvatskog nogometnog saveza i njihovih satelitskih tijela, čije se odluke i mišljenja iz tjedna u tjedan sukobljavaju, kako sa zdravim razumom, tako i s poštenjem i nepristranošću.

Selektivno kažnjavanje, represija i pretjerivanje iz tjedna u tjedan, svakodnevica su za Hajduk i njegove navijače. Licemjerje i nekompetentnost osoba koje o kaznama odlučuju, kulminiralo je novčanom kaznom Hajduku zbog transparenta Mokošica i natpisa White Boys na njemu.

Bez namjere da provjeravamo poznavanje stranih jezika kod mjerodavnih osoba ili da provjeravamo logiku po kojoj je kažnjivo da se navijači splitskih Bijelih poistovjećuju s bijelom bojom ili gubimo vrijeme na preispitivanje koliko mjerodavne osobe koje imaju ovlasti krojiti sudbinu navijačima i klubovima uopće poznaju kontekste, a koliko ga tumače kako njima i njihovim gazdama odgovara, želimo poručiti kako navedeni transparent i natpis zbog kojeg se pišu rigorozne kazne nema niti je ikada imao veze s rasizmom i govorom mržnje.

Spomenuti transparent izraz je privrženosti, pripadnosti, lokalpatriotizma te odanosti svome klubu i njegovim bojama. Te vrijednosti možda su nepoznanica za disciplinskog suca Alana Klakočera, osvjedočenog navijača našeg najvećeg rivala, ali su te vrijednosti nama svete. Dio su našega identiteta i kao takve ćemo ih braniti i čuvati od nasrtaja mašinerije koja ne preza pred bezočnim i bestidnim pokušajima da oslabi Hajduk te ne bira metode za besramno provođenje svoje agende.

I zato vam ukratko poručujemo, na hrvatskom jeziku, maknite svoje prljave ruke dalje od našeg kluba, naše tribine, naših boja i naše Mokošice!", stoji u poruci Torcide.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:34