StoryEditorOCM
HajdukSkup na Poljudu

Na skupštini Hajduka neće biti dosadno, na tapetu financije, planovi, vjerojatno i bitka za titulu, novi stadion...

Piše Frane Vulas
21. prosinca 2023. - 15:35

Hajdukov stadion bit će za kraj 2023. godine poprište još jedne, završne ‘utakmice‘. U kino dvorani zdanja na Poljudu održat će se skupština kluba. Početak je u 17 sati.

Kako je već i uobičajeno, krajem godine skupštinari ‘bijelih‘ će se okupiti na Poljudu. Riječ je o redovnoj godišnjoj skupštini koja će imati deset najavljenih točaka dnevnog reda. Najzanimljivije će svakako, kao i uvijek, biti financijske brojke kao i financijske projekcije za budućnost, rezultatska očekivanja, ali i najava obnove Poljuda kao i izgradnje novog stadiona ‘bijelih‘ na Brodarici. Podsjetimo, iduće godine u kojoj će Poljud proslaviti 45. rođendan najavljen je početak obnove stadiona.

Među točkama dnevnog reda je osvrt Uprave na stanje i poslovanje društva u 2023. godini, financijski pregled poslovanja društva u 2023. i projekcija do kraja godine, prezentacija plana rada Uprave i financijskog plana za 2024. godinu, kao i neke promjene statuta kluba zbog širenja predmeta poslovanja kluba, usklađivanja s novom valutom eurom...

Kraj godine tradicionalno je vrijeme za podvlačenje crte. Hajduk je godinu završio u rezultatski jako dobroj atmosferi, kao jesenski prvak sa šest bodova više od Rijeke (koja ima susret manje) i sedam od Dinama (‘modri‘ imaju dvije zaostale utakmice). Financijski izvještaj Hajduka dijelom je bio i na tapetu Gradskog vijeća još prošlog tjedna, kada je sve prošlo glatko. Tada je u sklopu promjena GUP-a bilo govora i o projektu Brodarica, izgradnji novog stadiona kapaciteta oko 30 tisuća gledatelja. Nema nikakve sumnje da će se i toga dotaknuti kroz neku formu, neka nije formalno na tapetu, odnosno dnevnom redu. Sigurno neće biti dosadno.

Predsjednik Uprave Lukša Jakobušić te prije svih član uprave zadužen za financije Ivan Matana će podastrijeti brojke i projekcije skupštinarima. U Banovini je Matana iznio podatke kako je dobit kluba u prošloj godini sedam milijuna kuna. Ako rekordan transfer Luke Vuškovića bude prikazan u ovoj godini, klub neće u 2023. biti na gubitku. Ako taj posao bude proknjižen za iduću, Hajduk će biti u gubitku. No, to je samo stvar forme, ta sredstva od tog navodno čak 11 milijuna eura vrijednog transfera 16-godišnjeg dragulja u engleski Tottenham su svakako osigurana, Hajdukova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:38