StoryEditor
Hajdukljudstvo i taktika

Bijeli neće ‘grlom u jagode‘: Tramezzani je i Šibenčane čekao na hitac, gdje neće Modre

27. siječnja 2021. - 14:24
Goran Mehkek/Arhiva/Cropix

O, pa vi Jaira ni na put ne vodite, kakvo je to samopouzdanje u redovima Hajduka, mogli bi se prestrašiti u Dinamu.

Ima pak smisla potez „bijelih”. Ionako Brazilac odavna ne pokazuje odlike brzoga, okretnog igrača koji bi pogotovu u Maksimiru mogao primiti na centru kakvu napucanu loptu iz dubine obrane, sačuvati je dok mu suigrači ne priđu, razviti napad. A Hajduku je često problem prijeći centar u Maksimiru. Jairo bi mogao pomoći, ali samo na papiru. Jer, nije u formi i zapao je u letargiju. Pa će Hajduk tražiti druga i drugačija rješenja.

Trener Paolo Tramezzani zacijelo neće grlom u maksimirske lavove. Čekao je i Šibenčane, pa gdje neće dinamovce.

Na eksplicitno pitanje neće li u Maksimiru postaviti 5-3-2 odgovorio nam je negativno. Dakle, ostaju četvorica otraga s raspoloženim Kalinićem na golu.

Dojma smo da će napučiti sredinu terena, pa kako mu ne treba Jairo, vjerojatno je i da Gyurcso ostane na rezervnom položaju. Ovako bismo to posložili...

Bit će osvježenja u momčadi, rekao je Talijan, a to bi značilo da motorični i radišni Neja i Bas, stignu u pomoć Juriću i Atanasovu.

Bez obzira što je bljesnuo u Šibeniku, ne bi nas čudilo da Teklić ostane na klupi, pa šansu potraži u nastavku kad se već ratnici na sredini polja umore i zatraže osvježenje.

Premda od Diamantakosa još uvijek ne uspijevamo iscijediti pogotke, njegova suradnja u igri i talenat su neprijeporni. Tako bi Diamantakos trebao opet povesti napad, a na klupi ostaje snažni Umut za šansu u nastavku. I kad zbrojite ofenzivni potencijal Hajduka, a tu je još i Caktaš, polušpic, onda Jairo i nije neophodan.

Zaključak je samo jedan: na temelju čvrste obrane koja se mora pozabaviti moćnim Petkovićem i gustog filtra u sredini koji treba onemogućiti imažinaciju Majera, Ivanušeca, Oršića, potražit će se šansa i u napadu. U brzoj preformaciji. Upalit će nešto. Možda iz prekida. Kao u Šibeniku.

Promislite samo da je Hajduk jesen završio sa 2:4 u Varaždinu i 2:4 od Gorice. Pobijediti 1:0 u Šibeniku, sačuvati mrežu čistom, bila je dobrodošla novost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. ožujak 2021 19:08