StoryEditorOCM
Domaći nogometkruže informacije

Na korak je od povratka u Dinamo, a jedini gol za Zagrepčane postigao je protiv Hajduka

Piše Sport SD
4. siječnja 2024. - 18:23

Nije ni javna tajna više da se radi ozbiljno na povratku hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala na Maksimir. Iz više izvora dolaze informacije da se priča ozbiljno kuha, a o tome da ga želi vidjeti u svojoj momčadi govorio je i Dinamov trener Sergej Jakirović prvog dana priprema. 

Po informacijama koje kruže Brekalo bi došao u Dinamo na posudbu iz Fiorentine, a navodno se spreman i odreći dijela plaće za to. Cilj mu je dobiti što veću minutažu uoči Eura u Njemačkoj na kojem bi želio participirati kao igrač, a ne navijač Hrvatske. 

Fiorentina je bila njegov izbor prošle zime jer se nadao da će tu dobiti odgovarajuću minutažu kojom bi se vratio u kadar Zlatka Dalića. Krenuo je dobro u novu sezonu, ali nakon prvih devet kola drastično mu se smanjila minutaža. Od kraja listopada do danas odigrao je tek 17. minuta što je i za igrača s 35 nastupa za reprezentaciju premalo da bi se nada velikom natjecanju idućeg ljeta.

Dinamo traži pojačanja s kojima bi nastavio borbu s Hajdukom za naslov prvaka. ‘Bijeli‘ su prvi dio sezone zaključili na prvom mjestu s sedam bodova ispred Dinama koji ima i dvije utakmice manje. Zagrepčani su više puta najavljivali da će se tijekom zime pojačati za nastavak prvenstva, a Hajduk je svoja prva pojačanja već predstavio u vidu Laszla Kleinheislera i Nikole Kalinića.

Brekalo bi mogao biti odgovor s Maksimira u toj borbi, a zanimljiva je crtica s početka njegove karijere da je u 11 nastupa za Dinamo zabio tek jedan gol i to Hajduku. Bilo je to 2016. godine u polufinalu Kupa u kojem je Dinamo u dvije utakmice slavio s ukupnih 6:0. U prvoj utakmici na Poljudu bilo je 2:0 za Dinamo, a na Maksimiru su slavili s 4:0 i u toj utakmici u drugoj minuti susreta za vodstvo je zabio Brekalo. 

Već tog ljeta ostvario je transfer iz Dinama u Wolfsburg za 10 milijuna eura, a tijekom karijere bio je još na posudbama u Stuttgartu i Torinu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 05:09